'Όχι' στην έκδοση του Κούρδου Naci Ospolat από την Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

"Δεν είναι αδίκημα να να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές  αρχές κάτι χειροπιαστό", ανέφερε ο εκζητούμενος

Το Συμβούλιο Εφετών τάχθηκε κατά της έκδοσης του Τούρκου κουρδικής καταγωγής, Naci Ospolat, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους 8 λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε κατά την αγόρευση της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές είναι αόριστες, με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα από αυτά που εκζητείται.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.

"Δεν είναι αδίκημα να να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές  αρχές κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος", είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος.

Το δικαστήριο είπε "όχι" στην έκδοση του με την πρόεδρο του συμβουλίου να λέει ότι η κρίση του θα αναπτυχθεί στο σκεπτικό της απόφασης.

SHARE:

24Media Network