Όχι του Δήμου Αθηναίων σε συμμετοχή στην εταιρεία "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε."

Ο Γιώργος Καμίνης
Ο Γιώργος Καμίνης EUROKINISSI

Σκληρή ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με τη δημιουργία της εταιρείας

Αρνείται να συμμετάσχει ο Δήμος Αθηναίων στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», η οποία προέκυψε από τον νόμο που ψηφίστηκε.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος της πρωτεύουσας, επισημαίνει ότι «παρά τη σύσσωμη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε νόμο του κράτους τη σύσταση της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», που θα έχει σκοπούς που εύγλωττα περιγράφονται στον τίτλο της.»

ADVERTISING

Και η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση επέμεινε στο θεσμικό έκτρωμα που εισηγήθηκε, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, επικαλέστηκαν τις έντονες αντιρρήσεις που ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικές της αρμοδιότητες, αγνοεί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατήρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και που φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων. Δημιουργώντας μία ακόμη εταιρία και καλλιεργώντας προσδοκίες για νέες προσλήψεις, η κυβέρνηση επιβαρύνει με νέα βάρη τους φορολογούμενους και προκαλεί καθυστερήσεις στο σχέδιο αναβάθμισης της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση της νέας εταιρίας, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο δήμος Αθηναίων, οι πολίτες που εκπροσωπεί και η υπεύθυνη πολιτική που ασκεί, δεν του επιτρέπουν, ούτε να διαγράψει το σχέδιο, που με τόσο μόχθο εκπόνησε για την Αθήνα, ούτε να αρκεστεί σε ρόλο παρατηρητή σε αποσπασματικά, εμβαλωματικά, νεφελώδη και πολιτικάντικα σχέδια, από τα οποία, δεκαετίες τώρα, υποφέρει η πρωτεύουσα.»

SHARE:

24Media Network