Οι αντιεξουσιαστές απειλούν: ‘Θα χυθεί αίμα’

Οι αντιεξουσιαστές απειλούν: ‘Θα χυθεί αίμα’
Καταστροφές από ομάδα αγνώστων τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018, σε εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) ευρωκινηση

Εκτοξεύουν απειλές για ένα νέο Δεκέμβρη του 2008, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει θεατής στο νέο κύκλο βίας.

Με νέες απειλές ότι ‘θα χυθεί αίμα’ επανέρχονται σήμερα αντιεξουσιαστές που κλιμακώνουν τον κύκλο της βίας που άνοιξε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο Κ.Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Οι νέες απειλές έρχονται να προστεθούν σε όσα ανέφεραν χθες, μετά την καταδρομική επίθεση σε καταστήματα στην Ερμού, ότι ‘θα ισοπεδώσουν την πόλη’.

Σε ανάρτησή τους στην Indymedia για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης κατά διμοιρίας των ΜΑΤ τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, οι άγνωστοι που υπογράφουν ως “αναρχικοί/ες”, αναφέρουν:

“Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των Εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος…

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου

Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά…

Αναρχικοί/ες”

Μπαράζ επιθέσεων τα ξημερώματα στην Αθήνα

Τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας μπαράζ από επιθέσεις κατά αστυνομικών, εμπρησμών ΙΧ, αλλά και επίθεση κατά τράπεζας με γκαζάκια. Ειδικότερα, τα μεσάνυχτα κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν με ορμητήριο το Πολυτεχνείο επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν σε υπηρεσία στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με ομάδα αναρχικών να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με γκαζάκια σε ATM στη λεωφόρο Βουλιαγμένης,  επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο της.

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική λάμβανε κλήσεις για εμπρησμούς αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια, την Αγία Βαρβάρα, το δήμο Αχαρνών, την περιοχή της Άνω Κυψέλης, αλλά και την οδό Βασιλίσσης Σοφίας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην Αθήνα υπό κατάληψη παραμένει η Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ αντιεξουσιαστές κατέλαβαν και την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο (έχουν πλέον αποχωρήσει), αλλά και τη Σχολή Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις (Πάτρα, Αγρίνιο, Γιάννενα κ.α.) αντιεξουσιαστές έχουν γράψει συνθήματα και έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα συμπαράστασης στον Κ.Γιαγτζόγλου, που πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας την μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού από τη Λάρισα όπου κρατείται. Από το απόγευμα της Τετάρτης έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Μπροστά σε όλα αυτά, η αστυνομία εμφανίζεται θεατής, με τους αντιεξουσιαστές να επισημαίνουν ότι έσπασαν τα καταστήματα στην Ερμού ενώ σε μικρή απόσταση βρισκόταν διμοιρία των ΜΑΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα