Οι απόκληροι της Μόριας: Από την κόλαση στον Πειραιά και την ηπειρωτική Ελλάδα

Το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια
Το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια EUROKINISSI

Περισσότεροι από 440 άνθρωποι έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό τον καταυλισμό στην Βόλβη. Στόχος ο πληθυσμός στο camp της Μόριας να πέσει κάτω από τις 5.000.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν σήμερα 444 πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Το πλοίο που τους μετέφερε, το "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ" απέπλευσε το βράδυ της Δευτέρας από την Μυτιλήνη. Ο Πειραιάς υπήρξε προορισμός για τους πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο  για τον προσφυγικό συνοικισμό που ετοιμάστηκε στη Βόλβη ενώ κάποιοι θα μείνουν σε σπίτια στην Αθήνα.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης από την Μόρια διήρκεσε πέντε ώρες με επικεφαλής το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Κώστα Ξυνογαλά και τον διοικητή του ΚΥΤ της Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη. Από το λιμάνι της Μυτιλήνης και αφού πιστοποιήθηκε η ταυτότητά τους για μια ακόμα φορά πήραν το πολυπόθητο "τρίπτυχο" του αιτούντος άσυλο και επιβιβάσθηκαν στο "ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ".

Τις σημερινές αναχωρήσεις θα ακολουθήσουν κι άλλες, με στόχο τη δραστική μείωση του πληθυσμού στη Μόρια κάτω από 5.000 άτομα. 100 άτομα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τρίτη, άλλα 400 την Τετάρτη, 600 το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Στόχος να φύγουν από τη Λέσβο σχεδόν 2000 πρόσφυγες μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα. Και μετά άλλοι 2000. Όλοι τους με κατεύθυνση τις νέες δομές στη βόρεια Ελλάδα. 1100 στη Βόλβη. 560 στον Κατσικά Ιωαννίνων. 860 στα Γρεβενά, 280 στη Φιλιππιάδα.

Όπως υπογράμμισε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στόχος είναι τον Νοέμβριο να έχουν μετακινηθεί στην ηπειρωτική χώρα 6-7.000 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, την Μόρια αποχαιρέτισαν 100 άτομα με προορισμό την Βόλβη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίτσας: Η ΝΔ ρίχνει λάσπη στη χώρα και στην Κομισιόν για το προσφυγικό

Κυβέρνηση: 2.000 μετανάστες θα φύγουν από τη Μόρια μέχρι το τέλος του μήνα

SHARE: