Οι οικοδόμοι στους δρόμους

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι σήμερα 14 Μαρτίου, ζητώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας , αυξήσεις στα μεροκάματα και μέτρα προστασίας των ανέργων. Πορεία στο υπουργείο Εργασίας με ανοικτό το ενδεχόμενο για προορισμό …έκπληξη όπως λένε

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος, με σχετική ανακοίνωσή της έχει προκηρύξει για σήμερα κινητοποίηση με κύρια αιτήματα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθού,μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και αναγνώριση και διανομή των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων.

Έτσι, σε αρκετές πόλεις της χώρας θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα στην Αθήνα στις 11:00 στην πλατεία Κάνιγγος, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας ενώ ανάλογα με την εξέλιξη των συζητήσεων αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου ή σε "προορισμό έκπληξη" όπως λένε. Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11:00 στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις υπάρχουν στο Αγρίνιο, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Ικαρία, την Καλαμάτα, την Καρδίτσα, την Καβάλα, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λευκάδα και την Πάτρα.

Εκτός από τα αιτήματα για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς όμως, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας μιλά για ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στο Μπραχάμι Αττικής. "Όταν χάνουν τη ζωή τους εργαζόμενοι κάποιος φταίει, υπάρχουν ευθύνες" τονίζει χαρακτηριστικά. "Πριν συμπληρωθεί βδομάδα από το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, ο κλάδος μετράει ακόμα έναν συνάδελφο που έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς. Χθες αργά το απόγευμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε Μπετονιέρα (επιτόπιας παρασκευής μπετού) σε χώρο αποθήκευσης μηχανημάτων στο Μπραχάμι Αττικής. Ρωτάμε ακόμη μια φορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου υγείας να μας απαντήσουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα χιλιάδες μηχανήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Ποιος ελέγχει αν έχει γίνει η κατάλληλη συντήρηση, αν υπάρχει καταλληλότητα για να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ή όχι; Ποιός ελέγχει σε ποιους χώρους αποθηκεύονται, την ασφάλεια των χώρων και πως ξαναμπαίνουν στην παραγωγή μετά από μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα απουσίας. Ποιος ελέγχει αν τηρούνται τα ωράρια εργασίας. Αν τα μηχανήματα τα χειρίζονται πιστοποιημένοι με άδεια χειριστές, αν τα συντηρούν ταχτικά αντίστοιχοι ειδικευμένοι τεχνίτες και μηχανικοί;" υπογραμμίζει.

SHARE:

24Media Network