Οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου Αθηνών καλωσορίζονται με μηνύματα οδικής ασφάλειας

Οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου Αθηνών καλωσορίζονται με μηνύματα οδικής ασφάλειας

Σημάνσεις του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποιούν στο μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας.

Συνεχίζεται και φέτος η καμπάνια ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών – επισκεπτών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς".

Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι οδηγοί που επισκέπτονται τη χώρα μας, ενημερώνονται με απλά μηνύματα για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στο οδικό δίκτυο. Γι’ αυτό το σκοπό αναρτώνται αφίσες στις προθήκες του αεροδρομίου, για όλο το μήνα Αύγουστο.

Το εικαστικό της αφίσας με κεντρικό μήνυμα "Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on the Road" δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", προβάλλοντας χαρακτηριστικά το πόσο σημαντική είναι η οδική ασφάλεια που σαν μια μεγάλη αγκαλιά προστατεύει τους επισκέπτες της χώρα μας ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους σε όλη την Ελλάδα.

Οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου Αθηνών καλωσορίζονται με μηνύματα οδικής ασφάλειας

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας, πως οι κίνδυνοι στο δρόμο δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυο επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η πιο πολυσύχναστη περίοδος ξένων τουριστών στην Ελλάδα είναι ο μήνας Αύγουστος, με τις περισσότερες αφίξεις στο Δ.Α.Α. "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) για το έτος 2017, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 214 ζωές και 244 χρήστες του οδικού δικτύου τραυματίστηκαν σοβαρά. Η μεγαλύτερη αύξηση θανάσιμων και σοβαρών τραυματισμών παρουσιάζεται το μήνα Αύγουστο, όπου κορυφώνεται η καλοκαιρινή έξοδος των Ελλήνων αλλά και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελληνική εκδοχή της νέας εκστρατείας #3500LIVES της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), την οποία σχεδίασε και υλοποίησε το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" για τη χώρα μας.

ADVERTISING

SHARE: