Οι θερμαινόμενοι χώροι για τους αστέγους

ΑΘΗΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.(EUROKINISSI- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.(EUROKINISSI- ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Στην Αθήνα, σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες του Δήμου για την υποστήριξη των αστέγων

Ανοιχτό θα παραμείνει όλο το 24ωρο το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69), προκειμένου να φιλοξενήσει άστεγους και ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).

Κλιμάκια του ΚΥΑΔΑ και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α) έχουν συγκροτηθεί προκειμένου, όπου χρειαστεί να προβούν σε επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρών και κοινωνικών λειτουργών θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν στον θερμαινόμενο χώρο του Ρουφ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 1595.

Στον Πειραιά, η Περιφερειακή Ενότητα της πόλης, σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Κορυδαλλού, ανακοινώνει ότι θα είναι διαθέσιμοι για τη φιλοξενία αστέγων και άλλων πολιτών που έχουν ανάγκη, οι παρακάτω χώροι:

Δήμος Πειραιά: Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, Βασ. Γεωργίου Β' 9-11. (24ωρη λειτουργία).

Δήμος Νίκαιας- Ρέντη (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20.00): 8ο ΚΑΠΗ, Ραιδεστού 30 (Νίκαια) και ΚΑΠΗ Κέντρου Ρέντη, Μπαλτατζή 32.

Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Ισόγειο του Δημαρχείου Δραπετσώνας, Καραϊσκάκη και Αγωνιστών Πολυτεχνείου, και Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Ελ. Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου (2168003078 - 09:00-21:00).

Δήμος Κορυδαλλού: Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, έναντι των φυλακών Κορυδαλλού (ώρες λειτουργίας 08:00 - 21:00), και Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240 (ώρες λειτουργίας 07:00 - 22:00).

Δήμος Περάματος: Στον 3ο όροφο του Β' ΚΑΠΗ.

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων -και κυρίως των αστέγων- από τα ακραία καιρικά φαινόμενα λαμβάνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από σήμερα έως και την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, θα παρέχεται προσωρινή φιλοξενία στο 2ο και 5ο παράρτημα ΚΑΠΗ, στις οδούς Λαγκαδά 35 και Αλεξανδρείας 27.

Παράλληλα, οι άστεγοι μπορούν να βρουν «καταφύγιο» στο Υπνωτήριο Αστέγων που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα, στις 11 το πρωί.

Ακόμη, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έχουν τη δυνατότητα να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, που λειτουργεί με τη ΜΚΟ PRAKSIS, στην οδό Μοναστηρίου 62, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αυτές τις μέρες θα συνεχιστεί η δράση των «street workers» του ΟΚΑΝΑ και της ΜΚΟ PRAKSIS για τον εντοπισμό αστέγων, καθώς και ο εφοδιασμός των αστέγων με υπνόσακους και κουβέρτες, που θα διανέμει όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network