Οικονομική ενίσχυση σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Οικονομική ενίσχυση σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη. Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Άμεση εκταμίευση χρημάτων για τους πληγέντες και τους δήμους, αναστολή ασφαλιστικών καταβολών και παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων περιλαμβάνονται στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τον ισχυρό σεισμό

Τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, που χτυπήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, ανακοινώθηκαν την Δευτέρα (27/01).

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκταμιεύεται άμεσα το ποσό των 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Ιθάκης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων. Παρέχεται, επίσης, οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στον δήμο Κεφαλλονιάς και 100.000 ευρώ στον δήμο Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες. Αποστέλλονται 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, το νοσοκομείο Αργοστολίου μπορεί να προσφέρει μέχρι και 30 γεύματα ημερησίως, πέραν της κάλυψης των εσωτερικών του αναγκών. Ακόμη, αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στα δύο προαναφερόμενα νησιά και δύναται παράταση διάρκειας τριών μηνών στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, καθώς και αντίστοιχης διάρκειας παράταση στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών από το υπουργείο Οικονομικών, στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλλονιάς. Η παράταση στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων δίνεται με εντολή του πρωθυπουργού σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Επιπλέον, λόγω των έκτακτων συνθηκών καταργείται για περίοδο ενός έτους η καταβολή των 5 ευρώ για εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Να θυμίσουμε ότι δύο επιβατηγά πλοία θα καταπλεύσουν στην Κεφαλλονιά. Για την ακρίβεια το Super Fast 11 χωρητικότητας 1.427 επιβατών είναι ήδη στο νησί ενώ το Ελευθέριος Βενιζέλος χωρητικότητας 2.500 επιβατών και 1.606 κλινών, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα