Όλα δείχνουν παράταση του lockdown

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown
Άδεια η Αθήνα εν μέσω lockdown AP

Τα στοιχεία "μιλούν" και δείχνουν ότι η το Lockdown στην Ελλάδα θα πάρει παράταση, κάτι που υπονόησαν μάλιστα και ειδικοί επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση.

Όπως όλα δείχνουν, το σενάριο άρσης των γενικών περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα, που αρχικά αναμέναμε για τις 30 Νοεμβρίου, απορρίπτεται, τόσο από τους ειδικούς, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση.

Ήδη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε “ανεδαφικές” τις συζητήσεις πέρι άρσης του lockdown στο τέλος του μήνα, καθώς όπως τόνισε “πρέπει πρώτα να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού και να πάρει ανάσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας”. “Αυτές είναι οι δύο μεταβλητές”, είπε, “για να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε σε μία μερική κανονικότητα”.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατά τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη (24/11) με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, με αντικείμενο τον πόλεμο κατά του κορονοϊού “έδειξε” παράταση του lockdown και μάλιστα χωρίς σχεδιασμό με βάση ημερομηνίες, αλλά με βάση τα ιατρικά δεδομένα.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

“Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον οι “πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων”.

“Αν η άρση των μέτρων γίνει γρήγορα θα έχουμε υποτροπή”

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Ελλάδος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αν η άρση των μέτρων συμβεί πρόωρα τότε θα έχουμε μια υποτροπή, συμπληρώνοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τριψήφιο αριθμό.

Ο κ.Εξαδάκτυλος ανέφερε ακόμα: “Πάντως πως χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για να δούμε αποτελέσματα στα μέτρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον περιορισμό των μολύνσεων, στον περιορισμό των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί. Αυτός είναι ο αριθμός που στη συνέχεια θα “ρίξει” όλους τους άλλους. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε και αυτός είναι και ο αριθμός που θα μας βγάλει νωρίτερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος, σε κάθε επίπεδο και σε υγειονομικό και σε οικονομικό, από τα τρέχοντα μέτρα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα