Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που πλέον μπορείς να κάνεις την δουλειά σου μόνο με φωτοτυπίες

ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης γνωστοποίησε όλο τον κατάλογο των δημόσιων υπηρεσιών που πλέον θα κάνουν δεκτά μη επικυρωμένα αντίγραφα

Στις ενέργειες που έχει κάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών από την γραφειοκρατία αλλά και τους φορείς που πλέον δεν χρειάζεται οι πολίτες να προσκομίζουν επικυρωμένα αντίγραφα αναφέρετε ανακοίνωση του υπουργείου. Το υπουργείο κάνει ουσιαστικά μια αναδρομή των ενεργειών για την μείωση της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, όπως έχει γίνει γνωστό έχει καταργηθεί, η υποχρέωση των πολιτών να υποβάλλουν στις δημόσιες υπηρεσίες πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις εν λόγω υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών.

Η παραπάνω νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σίγουρα αποτελεί τομή στο κατά άλλα απαρχαιωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών απο το κράτος. Αρκούν όμως μόνο η κατάργηση ενός μέτρου που ουσιαστικά δεν είχε νόημα να υπάρχει αφού όπως έχει παραδεχτεί το υπουργείο στη αιτιολογική του έκθεση για την ρύθμιση αυτή ο έλεγχος των επικυρώσεων που γίνονταν από τις δημόσιες υπηρεσίες ουσιαστικά δεν υπήρχαν.

Το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης γνωστοποίησε σήμερα όλο τον κατάλογο των δημόσιων υπηρεσιών που πλέον θα κάνουν δεκτά μη επικυρωμένα αντίγραφα και το dikaiologitika.gr παρουσιάζει όλη την λίστα.

Δείτε εδώ όλη την λίστα με τους φορείς

Η υποχρέωση της επικύρωσης όμως των εγγράφων ''δυσκόλευε'' και την μετάβαση του δημοσίου σε εξελιγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού για παράδειγμα οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έκαναν δεκτά εκτυπωμένα δημόσια έγγραφα απο το διαδίκτυο που οι πολίτες προσκόμιζαν για να ''αποδείξουν'' τα αναγραφόμενα.

Διαβάστε ακόμα στα Dikaiologitika:

-Κοινωνικό μέρισμα αίτηση στο Taxisnet οδηγίες

- Γρηγορότερη η έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου από την Αστυνομία

 

SHARE: