Ολοκληρώνεται η ηλεκτροκίνηση στα τρένα μέχρι τον Πειραιά

Ολοκληρώνεται η ηλεκτροκίνηση στα τρένα μέχρι τον Πειραιά

Προσεχώς επιστροφή στην κανονικότητα για όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μετά την προσωρινή αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το πρωί της Παρασκευής, το δοκιμαστικό δρομολόγιο που πραγματοποίησε η ΕΡΓΟΣΕ, με ηλεκτροκινούμενο συρμό, στη διαδρομή Σταθμός Αθηνών – Σταθμός Πειραιώς (και αντίστροφα).

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, σύντομα, θα αρχίσει η λειτουργία της ηλεκτροκίνησης στα δρομολόγια των τρένων μέχρι και τον σταθμό του Πειραιά, πράγμα που θα πρέπει να σημάνει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλα τα δρομολόγια του προαστιακού, από αεροδρόμιο προς Πειραιά και από Πειραιά προς Κιάτο και αντίστροφα, μετά την προσωρινή αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. 

 

Στο δοκιμαστικό δρομολόγιο επέβαιναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, η Διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), οι Διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ καθώς και στελέχη και από τις δύο εταιρίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, η ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ Αθήνας και Πειραιά θα εγκαινιαστεί επισήμως, πιθανότατα μέσα στον Νοέμβρη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα