Όλυμπος: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 61χρονος τραυματίας

Όλυμπος: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο 61χρονος τραυματίας
Φωτο αρχείου INTIME

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο άνδρας που ενω έκανε πεζοπορία στον Όλυμπο έπεσε σε χαράδρα βάθους πολλών μέτρων και τραυματίστηκε βαριά.

Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο 61χρονο από τον Όλυμπο, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, o 61χρονος ορειβάτης, με καταγωγή από το Ισραήλ, που έπεσε σε χαράδρα βάθους δεκάδων μέτρων, κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στον Όλυμπο φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ήδη στο σημείο της πτώσης και πριν από τη μεταφορά του, του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πλην όμως χάθηκαν πολύτιμες ώρες για τη μεταφορά του από τον Όλυμπο στο νοσοκομείο, καθώς το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης (24/5) και η μεταφορά έγινε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ελικόπτερο τύπου Χιούι, που απογειώθηκε δεν κατάφερε τελικά να προσεγγίσει το σημείο και χρειάστηκε να απογειωθεί δεύτερο, του Πολεμικού Ναυτικού, από τη βάση της Νέας Μάκρης, στην Αττική.

Ο τραυματίας αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι για την μεταφορά του στήθηκε επιχείρηση από κλιμάκια της ΕΜΑΚ και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 11 Πυροσβέστες, με δύο οχήματα, η Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ συνέδραμε και η ορειβατική ομάδα του Καταφυγίου Ζολώτα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα