Ομάδα kickboxing Micropolis: Έξω οι νεοναζί από τα αθλήματα που αγαπάμε

Ομάδα kickboxing Micropolis: Έξω οι νεοναζί από τα αθλήματα που αγαπάμε

"Να απαλλάξουμε τα μαχητικά αθλήματα από σεξιστικές και ματσό νοοτροπίες και να τους δώσουμε τις αξίες που τους αναλογούν" είναι το μήνυμα της ομάδας Micropolis Kickboxing

"Όπως οι δρόμοι, έτσι και τα αθλήματά μας να παραμείνουν αμόλυντα από νεοναζί". Αυτός είναι ο τίτλος της ανάρτησης της ομάδας Micropolis Kickboxing από τη Θεσσαλονίκη, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της με αφορμή διοργάνωση αγώνων μαχητικών αθλημάτων από τη Χρυσή Αυγή, στους οποίους παραβρέθηκαν και βουλευτές της.

"Όπως και στο παρελθόν, είναι εμφανής η προσπάθεια στρατολόγησης κόσμου από το χώρο αυτών των αθλημάτων", παρατηρεί η ομάδα Kickboxing και καλεί όλους τους αθλητικούς συλλόγους να κρατήσουν τα αθλήματα πολεμικών τεχνών "καθαρά" από ακροδεξιές νοοτροπίες.

"Ως μέρος του αντιφασιστικού κινήματος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα αθλήματα που αγαπάμε και να μη δώσουμε σπιθαμή δράσης και συμμετοχής στους νεοναζί σε αυτά. Παράλληλα οφείλουμε να απαλλάξουμε τα μαχητικά αθλήματα από σεξιστικές και ματσό νοοτροπίες και να τους δώσουμε τις αξίες που τους αναλογούν. Της ισότητας, της αλληλοεκτίμησης, του αλληλοσεβασμού και της χαράς του παιχνιδιού. Αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις μισαλλόδοξες νοοτροπίες της φυλετικής υπεροχής και της καθαρότητας του αίματος", είναι το ξεκάθαρο μήνυμα της ομάδας Micropolis.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής διοργάνωσαν κάτι "αγώνες"-παρωδία μαχητικών αθλημάτων, τους οποίους ανακοίνωσαν μια μέρα πριν... Συμμετείχαν κάποιοι βουλευτές τους που προσπάθησαν να δείξουν την καλή τους σχέση με τα μαχητικά αθλήματα.

Όπως και στο παρελθόν, είναι εμφανής η προσπάθεια στρατολόγησης κόσμου από το χώρο αυτών των αθλημάτων. Η παρουσία βουλευτών της (Γρέγος, Κασιδιάρης) σε διοργανώσεις αγώνων στο παρελθόν δείχνει ότι προσπαθούν να βρουν έρεισμα σε αυτόν τον χώρο.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής το 2014 για το 1ο Αντιφασιστικό Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων στη Θεσσαλονίκη δείχνει τον πανικό τους. Το αντιφασιστικό κίνημα τότε διοργάνωσε για πρώτη χρονιά και με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά, αποδεικνύοντας ότι τα μαχητικά αθλήματα δεν μπορούν και δε θα έχουν καμία σχέση με τις νεοναζιστικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουν οι εκατοντάδες συμμετοχές αθλητών και πολύ περισσότερες κόσμου που παρακολούθησαν τους αγώνες του Αντιφασιστικού Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων που έχει διοργανωθεί 4 συνεχόμενες χρονιές από τότε.

Ως μέρος του αντιφασιστικού κινήματος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα αθλήματα που αγαπάμε και να μη δώσουμε σπιθαμή δράσης και συμμετοχής στους νεοναζί σε αυτά. Παράλληλα οφείλουμε να απαλλάξουμε τα μαχητικά αθλήματα από σεξιστικές και ματσό νοοτροπίες και να τους δώσουμε τις αξίες που τους αναλογούν. Της ισότητας, της αλληλοεκτίμησης, του αλληλοσεβασμού και της χαράς του παιχνιδιού. Αξίες που καμία σχέση δεν έχουν με τις μισαλλόδοξες νοοτροπίες της φυλετικής υπεροχής και της καθαρότητας του αίματος.

Όπως οι δρόμοι παραμένουν καθαροί από τα νεοναζιστικά σκουπίδια, έτσι πρέπει και ο χώρος των μαχητικών αθλημάτων να παραμείνει αμόλυντος από την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

Η συνέλευση της ομάδας Micropolis Kickboxing".

SHARE:

24Media Network