Ομόφωνα αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθ. Ράντος

Ομόφωνα αθώος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθ. Ράντος
Στιγμιότυπο από το Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, όπου δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η υπόθεση αφορά υποκλαπέντες διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια και με συνάδελφό του

Αθώος με τη ομόφωνη θέση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, κρίθηκε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Ε’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Αθανάσιος Ράντος, μετά από τις υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών  και μεταγενέστερα συνάδελφό του.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί πειθαρχική έρευνα από τον υπουργό Δικαιοσύνης και πλέον σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Αρχικά ο Αθαν. Ράντος υπέβαλε σχετικό υπόμνημα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η διάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου δεν αποδέχθηκε τη θέση της πλειοψηφίας για απαλλαγή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κανένα άλλο μέλος δεν συμφώνησε με η θέση αυτή και έτσι επικράτησε η θέση της πλειοψηφίας την οποία υιοθέτησε και η κ. Θάνου.

Υπενθυμίζεται πως είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση γύρω από την υπόθεση καθώς τα πρώτα δημοσιεύματα εμφανίστηκαν κατά την διαρκεια της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο σύμβουλος της Επικρατείας βρέθηκε στο επίκεντρο με αποτέλεσμα τη διενέργεια της έρευνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα