Οριοθετημένα όλα τα πύρινα μέτωπα στην Βόρεια Ελλάδα

ΝΑΥΠΛΙΟ-Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου κοντά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργολίδας ΡΕΑ . Έκαψε καλαμιές και λίγα δέντρα.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΝΑΥΠΛΙΟ-Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου κοντά στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργολίδας ΡΕΑ . Έκαψε καλαμιές και λίγα δέντρα.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Ολονύχτια προσπάθεια σε όλα τα πύρινα μέτωπα και ρίψεις νερού από αέρος με το πρώτο φως της ημέρας. Στην Χαλκιδική ένα σπίτι υπέστη μεγάλες ζημιές. Στο πόδι οι κάτοικοι όλη τη νύχτα

Η υπεράνθρωπη ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλα τα δύσκολα πύρινα μέτωπα της Β. Ελλάδος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με δυνατούς ανέμους και αρκετές εστίες κοντά σε σπίτια, απέδωσαν καρπούς και έτσι μετά και τις πρώτες συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας έως τώρα, έχουν οριοθετήσει όλες τις πυρκαγιές.

Από χθες στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί σήμερα εκδηλώθηκαν 72 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο και η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

ADVERTISING

Σε εξέλιξη αλλά με πολύ βελτιωμένη εικόνα που βαίνει προς οριοθέτηση βρίσκονται:

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Βαθύλακος Δράμας. Πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί σε κορυφογραμμή και αντιμετωπίζεται. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη PZL.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες. Έχει μείνει ένα μέτωπο μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Η πυρκαγιά κινήθηκε αρχικά πολύ κοντά στα σπίτια, όμως το μέτωπο στο σημείο αντιμετωπίστηκε από χθες και έτσι οι υπόλοιπες εστίες κινήθηκαν μακριά από την κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, χθες το απόγευμα περίπου 70 πελάτες ξενοδοχείου στα Λουτρά, εκκένωσαν ξενοδοχείο της περιοχής και απομακρύνθηκαν για καθαρά προληπτικούς όμως λόγους και εξαιτίας των καπνών. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα.

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο και με μικροεστίες είναι:

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή, Λιβάδι του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, κοντά στην κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν σπίτια, χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ οι ρίψεις νερού που έγιναν νωρίς το πρωί από αέρος ήταν καθοριστικές. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή, Κοιλιωμένο Ζακύνθου. Στο σημείο παραμένουν για προληπτικούς λόγους 27 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, Λιμνιά Καβάλας. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 22 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 86 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 32 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί:

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες στο μεσημέρι, στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Χθες το απόγευμα, η φωτιά έφτασε μία ανάσα από τα σπίτια, ενώ οι κάτοικοι έβγαλαν όλη τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους και βοηθούσαν και εκείνοι στο έργο της κατάσβεσης. Μάλιστα, χθες το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα σπίτι υπέστη σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα στην κεραμοσκεπή και στην πέργκολα. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή, Καναβάρι Θήβας.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου.

* Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή, Σιμωτάτα Κεφαλονιάς.

Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας το Σάββατο για τα Δωδεκάνησα

Το Σάββατο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας κινδύνου 3) για το νομό Δωδεκανήσου.

Οριοθετημένα όλα τα πύρινα μέτωπα στην Βόρεια Ελλάδα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Mεγάλη φωτιά στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Ολονύχτια μάχη στα πύρινα μέτωπα της Β. Ελλάδος

24Media Network