Οριστικό: Βγαίνουν στους δρόμους τα Λαρισινά τρακτέρ

Οριστικό: Βγαίνουν στους δρόμους τα Λαρισινά τρακτέρ

Πότε στήνεται το πρώτο μπλόκο στον κάμπο; Νωρίτερα είχαν αποφασίσει κινητοποιήσεις τόσο στην Καρδίτσα, όσο όμως και στην Κρήτη

Ο κύβος ερρίφθη για τους αγρότες που πρόσκεινται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, δηλαδή στο πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων.

Η απόφαση που πάρθηκε κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, είναι να στηθεί μπλόκο στη Λάρισα, την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Άγνωστα προς το παρόν δύο σημαντικά στοιχεία: Πρώτον το σημείο που θα συγκροτηθεί το μπλόκο και δεύτερον εάν θα υπάρξει συνεργασία με τους αγρότες του λεγόμενου «μπλόκου των Τεμπών».

Σε ότι αφορά το δεύτερο ζήτημα, αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί σήμερα το απόγευμα, όταν και θα υπάρξει συνάντηση του αντιπροέδρου της ΕΟΑΣΝΛ με αγρότες που θα συνεδριάσουν στον Πλατύκαμπο.

Στις 22 Ιανουαρίου το μπλόκο των Καρδιτσιωτών

Να στήσουν μπλόκο, στις 22 του μηνός, στον Ε65, με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα, αποφάσισαν το βράδυ οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Παλαμά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στις κινητοποιήσεις και οι Κρήτες

Το μήνυμα από τους αγρότες της Κρήτης έστειλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυρανουδάκης, σε δηλώσεις του στη συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, την Τρίτη, λέγοντας πως οι αγρότες της Κρήτης συντονίζονται με τους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σταυρανουδάκης, τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα, «καθώς υπάρχει ερημοποίηση των χωριών, ενώ σημείωσε: «Αν καταστραφούμε εμείς, θα καταστραφούν και άλλοι».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αγρότες που συμμετέχουν στο λεγόμενο «μπλόκο των Τεμπών», μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, κινούνται και αυτοί στην λογική των κινητοποιήσεων, χωρίς βέβαια να έχει διευκρινιστεί αν θα προχωρήσουν και αυτοί σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα