Παγώνη: Δεν φτάνουν οι 5 μέρες καραντίνας για τους υγειονομικούς

Παγώνη: Δεν φτάνουν οι 5 μέρες καραντίνας για τους υγειονομικούς
Η Ματίνα Παγώνη eurokinissi

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι υγειονομικοί χρειάζεται να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 8-10 μέρες σε περίπτωση που νοσήσουν καθώς και να επιστρέφουν με αρνητικό PCR.

Για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον καθώς και την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

Όπως ανέφερε, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν ενώ η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξεως του 90% αφορά την νέα παραλλαγή. “Οι εισαγωγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Γεννηματάς είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι δυσκολίες θα είναι πάρα πολύ μεγάλες για τα νοσοκομεία. Πρέπει να γίνουν εισαγωγές, ο κόσμος δεν μπορεί να μένει σπίτι με συμπτώματα”.

Η κ. Παγώνη επιπλέον αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας. “Τουλάχιστον 2.000 υγειονομικοί έχουν νοσήσει. Το πενθήμερο απομόνωσης δεν είναι σωστό. Δεν φτάνει για να γυρίσουν στις δουλειές τους. Θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 8-10 μέρες και να επιστρέφουν με αρνητικό PCR”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα