“Παγώνουν” λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

“Παγώνουν” λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου
Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της Navios Maritime Holdings Eurokinissi

Στο πλαίσιο της ανάκρισης για το δάνειο ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Marfin.

Τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου, αλλά και της εταιρίας IRF European Finance Investments, «μπλοκάρει» με διάταξή της η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης για δάνειο ύψους περίπου 170 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε στην IRF, με έδρα της Βερμούδες, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων Φράγκου. Εξετάζεται δε αν οι εγγυήσεις με τις οποίες δόθηκε το δάνειο από την τράπεζα Marfin ήταν επισφαλείς.

Ήδη έχουν ασκηθεί διώξει σε βάρος στελεχών τη Marfin, η οποία έχει περιέλθει στο έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς, και της εφοπλίστριας κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ανάμεσα στα στελέχη ήταν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, για τον οποίο πλέον έχει παύσει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Κατά την κατηγορία, η δανειοδότηση εμφανίζεται να ξεκίνησε ως πρώτη πίστωση το 2006, με ποσό της τάξης των 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έπειτα από αναχρηματοδοτήσεις φέρεται να άγγιξε τα 170 εκατομμύρια. Τα χρήματα φέρονται να δόθηκαν έτσι ώστε να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και MPB. Σε αυτόν ανήκε το διάστημα εκείνο η Marfin, η οποίο χορήγησε το δάνειο, που εμφανίζεται να μην αποπληρώθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα