Παιδότοποι και λούνα παρκ: Έρχονται νέοι, αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας

Παιδότοποι και λούνα παρκ: Έρχονται νέοι, αυστηροί κανονισμοί λειτουργίας
Στιγμιότυπο από Λούνα Παρκ 123RF

"Θέλουμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας" ξεκαθαρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυστηρά μέτρα για λούνα παρκ και παιδικούς πολυχώρους φέρνουν οι διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου με στόχο να μη χαθεί άδικα άλλο παιδί.

Είναι νωπή η μνήμη του κοριτσιού που σκοτώθηκε στα 14 του όταν εκσφενδονίστηκε από το χαλί του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει προσωπικό στοίχημα να είναι το τελευταίο παιδί που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του:

«Ψάχνοντας είδαμε ότι υπάρχει συναρμοδιότητα πολλών διαφορετικών υπουργείων και πολλών διαφορετικών δημοσίων φορέων. Έχουμε ήδη στήσει μια κοινή επιτροπή για να εξετάσουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο, να τον εκσυγχρονίσουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο πλαίσιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα μεν των επιχειρήσεων αλλά και την απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά μας».

Οι προτάσεις της επιτροπής αναμένονται σε ένα μήνα και φέρνουν περιοδικούς ελέγχους στους χώρους παιδικής αναψυχής που μέχρι σήμερα απουσιάζουν.

Αλλαγές εδώ και τώρα ζητούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των λούνα παρκ.

Καλοδεχούμενο …αποκαλεί τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο το κοριτσάκι στο Βόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα