ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ: Στα κόμματα το γνωμοδοτικό υπόμνημα για τις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ: Στα κόμματα το γνωμοδοτικό υπόμνημα για τις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου

Αποστέλλοντας το σχετικό γνωμοδοτικό υπόμνημα στα πολιτικά κόμματα το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων Κέντρων Κοινότητας επιζητά στήριξη στο αίτημα για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των μελών τους σε αορίστου.

To Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων Κέντρων Κοινότητας και των Παρακολουθημάτων τους συνεχίζει να ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των μελών του σε αορίστου χρόνου. Επιζητεί γι' αυτό τη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αναλυτικά:

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ. στα πλαίσια της ανακοινωθείσας (Δελτίο Τύπου αρ.πρωτ.: 24/4-11-2021) προσπάθειας γνωστοποίησης αλλά και αναζήτησης υποστήριξης από θεσμικούς και πολιτικούς φορείς υπέρ της βασικής διεκδίκησης μετατροπής των συμβάσεων εργασίας μας σε αορίστου διάρκειας και ενσωμάτωσης των Κέντρων Κοινότητας στα οργανογράμματα των ΟΤΑ Α’ βαθμού, απέστειλε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου το Γνωμοδοτικό Υπόμνημα που κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 3/11/2021 με αρ.πρωτ.:23

Στο κατατεθέν Γνωμοδοτικό Υπόμνημα στο Υπουργείο Εσωτερικών απαντώνται με σαφή και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο τα ερωτήματα του πως μπορεί να προκύψει η μόνιμη ενσωμάτωση των Κέντρων Κοινότητας στα οργανογράμματα των Δήμων και ειδικότερα αν και με ποια διαδικασία μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις των Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας και στα Παρακολουθήματα τους σε αορίστου.

Ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη νομικά και κοινωνικά η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εξάλειψη των καταχρήσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, που συνεπάγεται η κατ’ αποκλειστικό τρόπο στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας με προσωπικό ΙΔΟΧ ή έργου.

Αναμένουμε την έμπρακτη στήριξη των πολιτικών φορέων.

Τέλος, από κατάθεσης του Υπομνήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη και την Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα, κα Χαραλαμπογιάννη. Μέχρι ώρας δεν έχουμε λάβει απάντηση!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημόσιο
SHARE:

24Media Network