Παναγιωτακόπουλος: Το rapid τεστ δεν ανιχνεύει τη μετάλλαξη του κορονοϊού

Παναγιωτακόπουλος: Το rapid τεστ δεν ανιχνεύει τη μετάλλαξη του κορονοϊού
Λήψη δειγμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Για τις μεταλλάξεις του ιού, τα rapid test και την κολχακίνη μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. "Η κολχικίνη δεν είναι το φάρμακο που θα μας σώσει από τον Covid-19", υπογράμμισε.

“Το rapid τεστ δεν αναγνωρίζει τη μετάλλαξη του κορονοϊού. Για το μεταλλαγμένο στέλεχος χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Σίγουρα πάντως, όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο το καλύτερο”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Στη συνέχεια μίλησε για τη κολχικίνη και τη χρήση της για την καταστολή των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

“Η κολχικίνη είναι ένα παλιό φάρμακο που χορηγείται σε κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας, σε ρευματικές παθήσεις και σε περικαρδίτιδες. Υπήρξε μια ανακοίνωση από τον Καναδά που υποστηρίζει πως αν χορηγηθεί στην έναρξη της νόσου μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να αρρωστήσει κανείς βαριά, μειώνει την πιθανότητα να νοσηλευτείς και να καταλήξεις”, ανέφερε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

“Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως η κολχικίνη είναι το σωτήριο φάρμακο που θα μας σώσει από τον Covid-19″, κατέληξε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα