Παναγιωτόπουλος: “Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown”

Παναγιωτόπουλος: “Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown”
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, Τάκης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως "δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία", τονίζοντας την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων.

Να μην δίδεται το μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε θέλησε να κάνει σαφές ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής (05/11).

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κανείς δεν θέλει lockdown, ούτε ο ίδιος εισηγείται για κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα. “Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown, δεν τελειώσαμε”

“Το τελευταίο διάστημα είχε δοθεί η αίσθηση ότι τελειώσαμε με την πανδημία ή ότι ο εμβολιασμός αρκεί. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο”, ανέφερε ο καθηγητής, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που παρατηρείται υπερμετάδοση του κορονοϊού.

Ο καθηγητής είπε, εν συνεχεία, ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των ΜΜΜ, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν, ενώ επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων, όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Σχετικά με την πρόβλεψη του καθηγητή Τζανάκη πως θα νοσήσουν ένα εκατ. ανεμβολίαστοι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί ούτε να την επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να την απορρίψει.

Δείτε παρακάτω όσα ανέφερε ο καθηγητής:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα