Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη
Στιγμιότυπο από απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Eurokinissi

ΟΙ εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού 2019, διαμαρτύρονται ότι "η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης".

Παναττική στάση εργασίας (7π.μ.-11π.μ.) και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019 , όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Προσθέτει ότι «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δις ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία.΄Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα