Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα news24/7

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την πανδημία.

Στους δρόμους για ακόμα μια φορά βρίσκονται μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, με μαθητές, γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστό το μετρό Πανεπιστήμιο.

Το άνοιγμα των σχολείων εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις σε μαθητές, γονείς εκπαιδευτικούς και φοιτητές, οι οποίοι επιμένουν πως τα μέτρα πρόληψης από την πανδημία είναι ελλιπέστατα, ενώ διαμαρτυρίες υπάρχουν και για τον προγραμματισμό να γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στη χώρα αλλά και για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι μαθητές έχουν δώσει ραντεβού για τις 12:30 στα Προπύλαια, ενώ στις 13:00 είναι το κάλεσμα των σωματείων εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και φοιτητών. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πραγματοποιούνται παραστάσεις διαμαρτυρίες σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ και χθες (Τετάρτη) το απόγευμα, η ΔΟΕ η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Σύνταγμα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα news24/7

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου ενώ στη συνέχεια θα κλείσουν και η Σταδίου καθώς και οι δρόμοι πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Λόγω της πορείας, η αστυνομία αποφάσισε και έχει κλείσει το μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 11:00 το πρωί.

Κάλεσμα έχουν πραγματοποιήσει οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα, οι οποίοι ζητούν:

  • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.
  • Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.
  • Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.
  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα