Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αδυνατεί να πληρώσει ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων YOUTUBE LUNIK 2

ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη παραμένουν απλήρωτα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος, μέσω ψηφίσματος της, κρούει το καμπανάκι αναφορικά με τους πόρους του Πανεπιστημίου.

Λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, σύμφωνα με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου μένει στον "αέρα" για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση ότι η προβλεπόμενη επιχορήγηση αδυνατεί να καλύψει με στοιχειώδη επάρκεια ανελαστικές δαπάνες που απαιτούνται για την ενέργεια (ΔΕΗ, πετρέλαιο θέρμανσης – δημοτικά τέλη), καθώς και τις λειτουργίες των ακαδημαϊκών Τμημάτων, ιδίως αυτών με εργαστηριακό και κλινικό χαρακτήρα», αναφέρει η Σύγκλητος του ιδρύματος σε ψήφισμά της ενώ υπογραμμίζει ότι η υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου δεν συνάδει προς τις εξαγγελίες περί αναβάθμισης των ακαδημαϊκών λειτουργιών.

Πέρα από τα ζητήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι ακαδημαϊκοί στρέφονται ενάντια στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων, με το να ισχυρίζονται ότι οι φοιτητές των κολεγίων αποκτούν αυτόματα ένα προνόμιο που δεν παρέχεται στους φοιτητές που θα σπουδάσουν σε κολέγια, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Συνεδρία της υπ. αριθμ. 1080/6-2-2020 συζήτησε επί του Τακτικού Προϋπολογισμού και επί γενικότερων ακαδημαϊκών θεμάτων, ενώ επαναφέρει ως επείγον θέμα το ελλειμματικόν του Τακτικού Προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020, του οποίου η έγκριση ακόμη εκκρεμεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: εκπαιδευτικοί, ΔΕΗ
SHARE:

24Media Network