Άγιος Δημήτριος: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ταψιά και άμμο γάτας

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Πρόκειται για επιχείρηση που στήθηκε σε συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών με πληροφορίες και από την αμερικανική DEA. Η κοκαΐνη βρέθηκε σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, (δύο Αλβανοί 40 και 33 ετών και ένας 45χρονος Κροάτης). Κατά την έφοδο της Αστυνομίας σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο εντοπίστηκαν πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ταψιά μέσα σε φούρνο κουζίνας, σε βάζα με ρύζι, ακόμα και σε άμμο γάτας, (για να απορροφηθεί η υγρασία) αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά που προέρχονται από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος.

Άγιος Δημήτριος: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ταψιά και άμμο γάτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για επαγγελματίες του είδους και μάλιστα είχαν πάρει πολύ εξειδικευμένα μέτρα αυτοπροστασίας, αφού χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνομιλίες ακόμα και ειδικές συσκευές «BQ» με σύστημα κρυπτογράφησης.

Άγιος Δημήτριος: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ταψιά και άμμο γάτας

Ήταν τόσο σίγουροι ότι δεν θα συλλαμβάνονταν ποτέ που ο 40χρονος Αλβανός «εγκέφαλος» έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τους ανακάλυψαν.

Από την έρευνα έχει προκύψει να είχαν επαφές και με άλλες χώρες της Ευρώπης και παραμένει υπό έρευνα αν διοχέτευαν ποσότητες και σε άλλες χώρες της ΕΕ πέρα από την Ελλάδα. Αν και οι ποσότητες ήταν πολύ υψηλής καθαρότητας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση των ποσοτήτων της κοκαΐνης αλλά είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από την Λατινική Αμερική.

Άγιος Δημήτριος: Εντοπίστηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ταψιά και άμμο γάτας

Για την υπόθεση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στην ουσία την επιτυχία της Δίωξης μέσω Twitter μαζί με ένα σχετικό βίντεο από τον εντοπισμό των ποσοτήτων.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε:

«Πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 828.000 ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης καταφέραμε χθες - Τέταρτη 30 Οκτώβριου - να συλλάβουμε τρεις αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Προηγήθηκαν εκτεταμένες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων (profiling) και αστυνομικές ενέργειες επιτήρησης που μας οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, διακριβώσαμε την εγκληματική τους δράση και καταφέραμε να εντοπίσουμε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.

Από τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό που κατασχέσαμε προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα σας δώσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για την ίδια υπόθεση η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου ανέφερε:

«Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που λειτουργούσε ως αποκλειστικός αποθηκευτικός χώρος, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο θερμοσυγκολλητές, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους σημειώνεται ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έμπορος ναρκωτικών έδωσε εντολή σε πιτ μπουλ να επιτεθεί σε αστυνομικούς

Αχαρνές: Στα πράσα με ένα κιλό ηρωίνη

SHARE: