Απόψε που 'χει ολόκληρο φεγγάρι: Πανσέληνος σήμερα, Παρασκευή και 13

Πανσέληνος στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα
Πανσέληνος στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα AP

Η επόμενη Πανσέληνος που θα τύχει να συμπέσει με Παρασκευή και 13, θα σημειωθεί σε περίπου 13 χρόνια, τον Μάιο του 2033.

Σήμερα Παρασκευή και 13, μία μέρα που αρκετοί θεωρούν "γρουσούζικη", θα κάνει την εμφάνισή της η Πανσέληνος του μήνα Σεπτέμβρη.

Μάλιστα πέρασαν σχεδόν 19 χρόνια από τις 13 Οκτωβρίου του 2000, όταν η πανσέληνος τύγχανε να συμπίπτει με αυτή τη "γρουσούζικη" μέρα.

ADVERTISING

Το ολόγιομο φεγγάρι αυτού του μήνα δυστυχώς θα φαίνεται πολύ μικρότερο απ'ό,τι συνήθως και αυτό γιατί θα βρίσκεται στο πιο μακρύ σημείο σε τροχιά γύρω από τη γη και ως εκ τούτου θα εμφανίζεται 14% μικρότερο.

Η σημερινή Πανσέληνος , που ονομάζεται "harvest moon" είναι πιο κοντά στη φθινοπωρινή ισημερία ή αλλιώς την έναρξη του Φθινοπώρου, το οποίο κάνει επίσημα «πρεμιέρα» στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το όνομά της «harvest moon», προέκυψε από τη γεωργία, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία έπεφτε πάντα μαζί με τις γεωργικές εργασίες των αγροτών. Οι σοδειές τους μεγάλωναν πάντα στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να εργαστούν σκληρά έως αργά τη νύχτα προκειμένου να κάνουν τη συγκομιδή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανσέληνος
SHARE:

24Media Network