ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Πανσέληνος στο Κάνσας

Πανσέληνος Αυγούστου: Πότε πέφτει το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό φεγγάρι του χρόνου πλησιάζει. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού.

Παγωμένη πανσέληνος : Σήμερα η τελευταία πανσέληνος της δεκαετίας

"Παγωμένη πανσέληνος": Απολαυστικές φωτογραφίες από το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι της δεκαετίας

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη, στις 12:12 θα δούμε στον ουρανό - αν το επιτρέψει ο καιρός- ολόγιομη την τελευταία Πανσέληνο του χρόνου, αλλά και όλης της δεκαετίας.

Ανατολή της Πανσελήνου από τον λόφο του Φιλοπάππου στην Αθήνα την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Μάγεψε η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Οι εικόνες του ολόγιομου φεγγαριού πάνω από την Ακρόπολη αλλά και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, μαγνήτισαν τα βλέμματα χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα.

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Κόρινθο

Πανσέληνος Δεκαπενταύγουστου: Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Για μία ακόμη χρονιά, το υπουργείο πολιτισμού καλεί το κοινό να θαυμάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο με ελεύθερη είσοδο στα σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της χώρας. Δείτε που μπορείτε να απολαύσετε φέτος το πιο λαμπρό φεγγάρι της χρονιάς.

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πανσέληνος Αυγούστου: Σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δεις την Σελήνη σε απόσταση αναπνοής

Πετρώματα από την Σελήνη που έφερε στην Γη η αποστολή του Apollo 11, με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, βγαίνουν για πρώτη φορά από το θησαυροφυλάκιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Πανσέληνος - Φωτό Αρχείου

Δεκαπενταύγουστος με πανσέληνο: Γιατί φέτος το φεγγάρι θα είναι μικρότερο

Για τους περισσότερους είναι η πιο όμορφη και ρομαντική πανσέληνος της χρονιάς. Σε κάθε περίπτωση η πανσέληνος του Αυγούστου είναι πάντα ένα από τα πιο ξεχωριστά γεγονότα του καλοκαιριού. Ακόμη και φέτος που θα είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Πανσέληνος πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Πανσέληνος Αυγούστου: Έρχεται το πιο όμορφο φεγγάρι της χρονιάς - Όλες οι εκδηλώσεις

Το πιο ξακουστό φεγγάρι της χρονιάς, που έχει αποτελέσει έμπνευση για χιλιάδες καλλιτέχνες, θα εμφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο διοργανώνονται σε όλη τη χώρα για το γεγονός.

Πανσέληνος πάνω από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Πανσέληνος Αυγούστου: Δεκαπενταύγουστος με ολόγιομο φεγγάρι - Οι εκδηλώσεις στη χώρα

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, η μεγαλύτερη του έτους, θα κορυφωθεί φέτος την Πέμπτη 15 Αυγούστου. Σε όλη τη χώρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου διοργανώνονται δωρεάν εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μουσεία.