Το πρώτο και εντυπωσιακό ολόγιομο φεγγάρι της Άνοιξης, γνωστό και ως "Ροζ Πανσέληνο" θα έχουν την ευκαιρία να αντικρύσουν στον ουρανό όσοι μείνουν ξύπνιοι το βράδυ της Τετάρτης (05/04).
Μαγεύει η αγουστιάτικη πανσέληνος η οποία έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής (12/08) στον ουρανό της Ελλάδας. Εντυπωσιακές εικόνες από Ακρόπολη, Σούνιο, Ναύπλιο και Μύκονο.
Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, 105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν το κοινό κάτω από το φως της πανσελήνου.
Απολαύστε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Ακρόπολης.
Την Τρίτη 14 Ιουνίου θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό η πανσέληνος "της Φράουλας". Η πρώτη υπερπανσέληνος του 2022. Από πού προκύπτει η ονομασία της.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας θα μπορεί να δει κανείς στον νυχτερινό ουρανό την ολική έκλειψη της Σελήνης. Τυχαίνει να συμπίπτει και με το πρώτο "Ματωμένο φεγγάρι" του 2022.
Με ελεύθερη είσοδο θα μπορούν να επισκεφθούν 120 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους οι πολίτες την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Η οπτική απάτη πίσω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Η Πανσέληνος του Ιουλίου 2021 ή αλλιώς το "Φεγγάρι του Ελαφιού", όπως ονομάζεται θα εμφανιστεί στον ουρανό το βράδυ του Σαββάτου (24/7). Ορατή και από την Ελλάδα.
Η "Ροζ Πανσέληνος" έχει πάρει το όνομά της από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη και θα είναι ορατή το βράδυ της Τρίτης.
Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό φεγγάρι του χρόνου πλησιάζει. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού.
Το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαΐου είδαμε το φεγγάρι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό για τέταρτη φορά το 2020 με την υπερπανσέληνο να δημιουργεί υπέροχες εικόνες.
Οι Λυρίδες, η πρώτη βροχή από "πεφταστέρια" της άνοιξης, αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.