Παπανικολάου: “Ακαταδίωκτο για την επιτροπή αλλά διώξεις για τους γιατρούς”

Παπανικολάου: “Ακαταδίωκτο για την επιτροπή αλλά διώξεις για τους γιατρούς”
Eurokinissi

Για την τροπολογία που φέρνει τη συμβουλευτική επιτροπή στο απυρόβλητο μίλησε ο Διευθυντής του νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

Για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία απαλλάσσει από τις ευθύνες της την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων καθώς προβλέπει το δικαστικό ακαταδίωκτο για τα μέλη της, μίλησε στο Kόντρα, ο Νευροχειρουργός, Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά και Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου.

Θυμάστε τις καταγγελίες που είχαν γίνει από τους εργαζόμενους στο «Σωτηρία» για εμβολιασμούς κάποιων παρατρεχάμενων εκτός σειράς; Έχουμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα. Άρα, οι γιατροί δεν προστατεύονται από την τροπολογία”, ανέφερε αρχικά για να τονίσει πως “Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, αν και δεν είμαι νομικός, με μία ερμηνεία της, μέλη της Επιτροπής απαγορεύεται να καταθέσουν σε αυτή την εισαγγελική έρευνα”, ενώ στη συνέχεια σημείωσε:

Δε υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ που διώκεται, για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ που διώκεται, τον πρόεδρο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ ο οποίος διώκεται γιατί είπαν την αλήθεια και αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Διώκονται γιατί είπαν την αλήθεια και γιατί αγωνίζονται υπέρ των δικαιωμάτων των ασθενών. Και τέλος δεν υπάρχει κανένα ακαταδίωκτο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς”.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είχε σχολιάσει και νωρίτερα την εν λόγω τροπολογία, με ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα