Παπανικολάου για πολύτεκνη οικογένεια: Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας ακούει, κατάφωρη η αδικία

Παπανικολάου για πολύτεκνη οικογένεια: Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας ακούει, κατάφωρη η αδικία
ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου nou-pou.gr

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μίλησε στο News24/7 για την κατάφωρη, όπως την χαρακτήρισε, αδικία που έχει υποστεί πολύτεκνη οικογένεια η οποία επιθυμεί τη μετεγγραφή της κόρης της στην Αθήνα για πολύ ειδικούς λόγους.

H καταγγελία του Γιώργου Παπανικολάου για την οικογένεια στην οποία το Υπουργείο Παιδείας και η Νίκη Κεραμέως αρνούνται την κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή της κόρης του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα της Αθήνας προκάλεσε-δικαίως-αίσθηση. 

Η οικογένεια είναι πολύτεκνη και πριν από λίγα χρόνια έχασε το ένα από τα έξι παιδιά της εντελώς αναπάντεχα και ξαφνικά. Αυτό που ήθελε είναι η άλλη αδελφή που σπουδάζει στην Πάτρα να έρθει στην Αθήνα. Τίποτα άλλο. Το Υπουργείο όμως κωφεύει.

“Πρόκειται περί κατάφωρης αδικίας” δηλώνει στο News24/7 ο Δήμαρχος Γλυφάδας. “Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι πραγματικότητα. Και μπορεί ο καθένας να το συναισθανθεί αν έρθει σε επαφή με την οικογένεια που είναι πραγματικά εξαιρετική”.

“Οι άνθρωποι μας έθεσαν το πρόβλημα με απόλυτη σεμνότητα. Και κάναμε πραγματικά ότι μπορούσαμε από εκεί και πέρα. Οι οχλήσεις μας στο Υπουργείο είναι συνεχείς. Αλλά ουσιαστικά δεν παίρνουμε απάντηση. Μας λένε ότι οι περιπτώσεις είναι πολλές. Το ξέρουμε αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ειδική, πολύ ειδική περίπτωση”. 

Ο κ. Παπανικολάου συνεχίζει: Ξέρετε ποιο είναι το οξύμωρο; Οτι σε περίπτωση που το παιδί της οικογένεια που έχει “φύγει”, ζούσε, η μεταγραφή θα γινόταν κανονικά, τα εισοδήματα δεν θα ξεπερνούσαν το όριο που βάζει νόμος. Τώρα όμως που τα παιδιά είναι πέντε τα εισοδήματα των γονέων παιρνούν το επιτρεπόμενο όριο. Ουσιαστικά τι λέμε στην κοπέλα που ξεπέρασε το θάνατο της αδελφής της και ξεδίπλωσε τις δυνατότητές της εξασφαλίζοντας την είσοδό της σε σχολή; Τίποτα δεν τις λέμε, είναι σαν τιμωρία”. 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας καταλήγει: “Θα το πάμε μέχρι τέλους το ζήτημα γιατί το θεωρούμε σημαντικό. Ζητώ και πάλι μία στοιχειώδη κατανόηση. Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε αυτό. Μέχρι στιγμής φωνή βοώντος…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα