Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία της ΑΔΕΔΥ
EUROKINISSI

Σε απεργιακό κλοιό και πάλι το Δημόσιο, για τη διαθεσιμότητα. Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Κλαυθμώνος, καθώς και πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή

Πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν χιλιάδες εργαζόμενοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ εναντίον του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

«Αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, ο αγώνας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «λαοθάλασσα» και υποστήριξε ότι αποτελεί «μήνυμα κατά του φασισμού και κατά της λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τις χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αργοπορία».

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα το πρωί, μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας.  Κρέμασαν ένα πανό στο μνημείο - σύμβολο της πόλης, το οποίο ήταν κατά του φασισμού, ενώ με την κίνηση αυτή θέλησαν να καλέσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στο σημερινό συλλαλητήριο και στην αυριανή προγραμματισμένη συναυλία, που είναι ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Την Τετάρτη στις 18:00 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο του απεργιακού διημέρου.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τρίτη» και τονίζεται ότι ΓΣΕΕ αναμένει τις αποφάσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών μελών της, βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Εξάλλου, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις

SHARE:

24Media Network