Παραμένει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου - Μέχρι το τέλος του μήνα η αποκατάσταση

Παραμένει κλειστή η διώρυγα της Κορίνθου - Μέχρι το τέλος του μήνα η αποκατάσταση

Αντίθετα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις για την αποκατάσταση της διώρυγας

Κλειστή παραμένει η διώρυγα της Κορίνθου λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν πριν από μερικές ημέρες και σταμάτησαν την διέλευση των πλοίων. Με γερανούς και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες  συνεχίζονται τα έργα για την απομάκρυνση των όγκων τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Περίπου 17.000 κυβικά μέτρα υπολογίζεται πως είναι οι όγκοι που έπεσαν στη διώρυγα της Κορίνθου από τις κατολισθήσεις στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ογκομέτρησης.

Αντίθετα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις για την αποκατάσταση της διώρυγας. Τα έργα συνεχίζονται καθημερινά με γερανούς και μπουλντόζες στο ενάλιο κομμάτι, αλλά και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες που κατεβαίνουν κάθετα τον ισθμό και με ειδικά εργαλεία αφαιρούν τα επικίνδυνα κομμάτια του βράχου.  Από αυτές τις εργασίες προέρχονται και οι νέοι όγκοι που έπεσαν το σαββατοκύριακο μέσα στη διώρυγα, καθώς γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθούν όλα τα σημεία που θα μπορούσαν στο μέλλον να αποδειχθούν επικίνδυνα σε περίπτωση νέας έντονης βροχόπτωσης όπως αυτής της 26ης Φεβρουαρίου.

Εμπορικά, επιβατικά και άλλων ειδών πλοία, δεν χωρούν να περάσουν αυτές τις ημέρες από την διώρυγα η οποία για τον λόγο αυτό παραμένει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Τα μόνα πλοία που κινούνται στο σημείο είναι τα φορτηγά που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των νερών. Συγκεκριμένα, κάθε φορτηγό πλοίο πραγματοποιεί το λιγότερο 5 δρομολόγια την ημέρα και έχει δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς όγκων μέχρι 80 κυβικά μέτρα ανά δρομολόγιο. Υπολογίζεται πως καθημερινά απομακρύνονται από 800 κυβικά μέτρα όγκων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει κανονικά ο ισθμός.

Οι εταιρείες των οποίων τα πλοία περνούν από το σημείο πραγματοποιώντας δρομολόγια προς τον Κορινθιακό κόλπο, το Ιόνιο αλλά και χώρες του εξωτερικού, έχουν ενημερωθεί από την εταιρεία διαχείρισης της διώρυγας, ώστε να οργανώσουν τις ναυλώσεις, ενώ οι εργασίες τρέχουν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα καθώς η τουριστική περίοδος πλησιάζει και αναμένεται η διέλευση αρκετών κρουαζιερόπλοιων.

Φωτογραφία: korinthostv

ΒΙΝΤΕΟ: UP DRONES

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλειστός λόγω κατολίσθησης ο Ισθμός της Κορίνθου

Drone: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου

SHARE:

24Media Network