Παραμένει στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνείται τις κατηγορίες – Βρέθηκαν κι άλλες ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας

Παραμένει στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνείται τις κατηγορίες – Βρέθηκαν κι άλλες ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου intime

Αρνείται την ενοχή της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου. Παραμένει στη ΓΑΔΑ σε "κακή ψυχολογική κατάσταση" όπως δήλωσε ο δικηγόρος της. Τι αναφέρει για την πιθανότητα εμπλοκής κι άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Στην ΓΑΔΑ κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Εκτός του Κωνσταντίνου Ζάρδα, που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, την υπεράσπισή της έχει αναλάβει επίσης ο Όθων Παπαδόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος και την επισκέφθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ.

“Έχω διάφορα ερωτηματικά που θα πρέπει να συζητήσω με την εντολέα μου. Στη συνέχεια θα είμαι σε θέση να σας πω πολύ περισσότερα” σημείωσε ο δικηγόρος σε δήλωσή του, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο, απάντησε ότι είναι μια “πολύ σοβαρή πιθανότητα”.

“Θεωρεί ότι παλεύει μόνη της”

Σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης ενώ ανέφερε πως η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή καθώς θεωρεί ότι “θα έπρεπε ως μάνα που έχει χάσει το παιδί της, να δέχεται συμπαράσταση, και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος της”.

Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι μόνη σε αυτόν τον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στο καταστροφικό αποτέλεσμα της απώλειας της μεγάλης της κόρης. “Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς παλεύω μόνη μου” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν πράγματα που βρίσκονται υπό διερεύνηση και πιστεύω ότι θα ανακύψουν ως στοιχεία μέχρι τη Δευτέρα για να μπορέσουμε τα χρησιμοποιήσουμε”.

Παράλληλα, την ίδια γραμμή φέρεται να ακολουθεί και σε όσα λέει στους αστυνομικούς στον 7ο όροφο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξηγεί με ιατρικούς όρους τους θανάτους και των τριών παιδιών, αλλά δεν έχει βγάλει ούτε ένα δάκρυ για τον θάνατο τους.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι η υπόθεση είναι “δεμένη”, παρότι δεν υπάρχει ομολογία από την ίδια. Παράλληλα, λένε, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις στην παρούσα φάση της έρευνας για πρόσωπα που να την βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.

Θάνατος τριών κοριτσιών: Βρέθηκαν κι άλλες ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας

Και άλλες αναισθητικές ουσίες εκτός της “θανατηφόρας” κεταμίνης εντοπίστηκαν από τον τοξικολογικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, καθώς, σύμφωνα με το ereportaz.gr, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρέθησαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα-ντοκουμέντα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του ereportaz.gr από τις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης Τζωρτζίνας προέκυψαν τα εξής αναισθητικά: Κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος. Στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα του 9χρονου παιδιού. Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιο λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και από ποιον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν προκύπτει η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι ουσίες

Σε ότι αφορά στις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Το ημερήσιο δελτίο με τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα μέχρι και την κατάληξη της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα