Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κάνουμε αλλαγή χρόνου – Μαγαζιά μέχρι τις 02.00

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κάνουμε αλλαγή χρόνου – Μαγαζιά μέχρι τις 02.00
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς iSTOCK

Ρεβεγιόν χωρίς μουσική θα κάνουμε φέτος, έπειτα από τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Τι θα ισχύσει μόνο για το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Από αύριο, Πέμπτη στις 06:00 τίθενται σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και αφορούν τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία τείνει να γίνει κυρίαρχη και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων για τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ και θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους σε τραπέζια των 6 και με τις απαραίτητες μετρικές αποστάσεις, ενώ το νέο μέτρο που εφαρμόζεται αφορά την απαγόρευση της μουσικής.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ειδικώς για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης παίρνει παράταση για δυο ακόμα ώρες, μέχρι τις 02:00 δηλαδή, ωστόσο όμως θα ισχύουν και πάλι όλα τα γνωστά μέτρα με τους καθήμενους, τις μετρικές αποστάσεις, τα τραπέζια των 6 ατόμων και την απαγόρευση της μουσικής.

Σύσταση για τεστ πριν το εορταστικό οικογενειακό τραπέζι

Για τα τραπέζια που θα γίνουν την Πρωτοχρονιά, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, να κάνουν όλοι τεστ πριν από αυτά, και όσοι αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν νοσήσει και έχουν έρθει σε στενή επαφή με κρούσμα, να μη δουν τους δικούς τους. Παράλληλα, απαγορεύονται τα πάρτι για να αποφευχθεί η διασπορά.

Σχετικά με την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως ανέφερε “ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό”.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη “η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον, και να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν”, τόνισε.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα