Παρέλαση Σαντορίνη: Την παραίτηση της διευθύντριας ζητά ο Σύλλογος Γονέων

Rally organised by the far right party of Golden Dawn in memory of the three Greek soldiers who were aboard a military helicopter which collapsed at the Greek-Turkish sea borders near the Imia islets in 1996, in Athens, on Jan. 28, 2017 /            ,  ,  28 , 2017
Rally organised by the far right party of Golden Dawn in memory of the three Greek soldiers who were aboard a military helicopter which collapsed at the Greek-Turkish sea borders near the Imia islets in 1996, in Athens, on Jan. 28, 2017 / , , 28 , 2017 SOOC

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Εμπορείο Σαντορίνης, μετά την αμαύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου από ομάδα των "Hellas Ultras" που τραμπούκισαν σημαιοφόρο αλβανικής καταγωγής. Οι πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας και ποια η αντίδραση Γαβρόγλου

Της Μίκας Κοντορούση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνουν τα επεισόδια στο Εμπορείο Σαντορίνης το περασμένο Σάββατο, τα οποία κατέληξαν στην ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν, όταν ομάδα 20 μελών των «Hellas Ultras» επιτέθηκε λεκτικά σε σημαιοφόρο που δεν ήταν Ελληνίδα, αλλά αλβανικής καταγωγής. Αν και πολλοί γονείς με περίσσεια ψυχραιμία, ζήτησαν από την ομάδα Χρυσαυγιτών να απομακρυνθεί, ομάδα καθηγητών αποφάσισε να δημιουργήσει αλυσίδα προστασίας για τα παρελαύνοντα παιδιά, ενώ κλήθηκε την ίδια στιγμή και η Αστυνομία, το κακό είχε ήδη συντελεστεί, με την εκδήλωση μνήμης να ματαιώνεται λίγη ώρα αργότερα, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον έκτροπα.

Παρά τα οργισμένα αντανακλαστικά και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τους τραμπουκισμούς εναντίον της νεαρής μαθήτριας και παρά τις αποδοκιμασίες σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, φαίνεται πως κράτησε «κλειστά τα αυτιά του», χαράσσοντας διαφορετική στάση επί του δυσάρεστου  περιστατικού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λοιπόν, ο Σύλλογος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση της διευθύντριας. «Κανένας γονιός δεν πρέπει να προτρέπει εκπαιδευτικό να παραιτηθεί. Είμαστε με το μέρος της διευθύντριας. Άνευ όρων!», ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, το μεσημέρι της Τρίτης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις Γαβρόγλου:

«Στις χιλιάδες παρελάσεις που έγιναν, ένα κόμμα της Βουλής, ένα κόμμα που δεν κρύβει την πίστη του στον ναζισμό και στο φασισμό, αποφάσισε να αμαυρώσει αυτή τη μέρα. Από πολλά μέρη της Ελλάδας έχουμε εκθέσεις που αναφέρουν ότι οπαδοί αυτού του κόμματος πήγαν να χαλάσουν τις παρελάσεις. Δεν έγινε δυνατό αυτό και πειράζει τη Χρυσή Αυγή η επέτειος της σύγκρουσης και της αντίστασης του λαού μας με τον φασισμό και τον ναζισμό. Στη Σαντορίνη επέδειξαν αυτή την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και ποινική συμπεριφορά.

Συγχαίρω τους εκπαιδευτικούς που με εντυπωσιακή ψυχραιμία πήραν τα παιδιά και τα πήγαν στα σχολεία. Προστάτευσαν τα παιδιά, γιατί δεν είναι μόνο η φυσική τρομοκρατία αλλά και η ψυχολογική.

Έχουμε την πληροφορία ότι υπάρχουν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που θα ζητήσουν την παραίτηση της διευθύντριας. Εμείς είμαστε άνευ υπέρ της διευθύντριας και θα προτρέπαμε τους γονείς αυτούς να μην κάνουν αυτό το βήμα. Κανένας γονιός δεν πρέπει να προτρέπει εκπαιδευτικό να παραιτηθεί. Είναι ένα μελανό σημείο αυτό που έγινε στη Σαντορίνη, αλλά είμαστε περήφανοι γιατί στις παρελάσεις, που έγιναν σε όλη την Ελλάδα με το νέο καθεστώς της κλήρωσης, τα παιδιά χάρηκαν όπως και οι γονείς».

(Φωτογραφία αρχείου)

SHARE: