Παρεμβάσεις στο δήμο Φυλής για την αναβάθμιση της περιοχής

Παρεμβάσεις στο δήμο Φυλής για την αναβάθμιση της περιοχής

Τρία σημαντικά έργα στο δήμο Φυλής προωθεί η περιφέρεια Αττικής

Η αναπτυξιακή ενδυνάμωση των δήμων και των περιοχών με τα μεγαλύτερα προβλήματα αλλά και με απενεργοποιημένες παραγωγικές δυνατότητες, συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προώθησε τρία σημαντικά έργα στο δήμο Φυλής.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.388.000 ευρώ, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του, έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφάλεια και την προστασία τους αλλά κι την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ειδικότερα αφορούν την αποχέτευση (2.600.000 ευρώ), την οδοποιία και τη συντήρηση της (998.000 ευρώ) καθώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου (1790.000 ευρώ).

Αναφορικά με το πρώτο έργο, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου - ο οποίος ήταν και εκείνος που προώθησε τα έργα- επισήμανε ότι σκοπός του είναι η επικαιροποίηση και επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων -σε μήκος 6.609 μ- της Δημοτικής Ενότητας Φυλής για τη μεταφορά των λυμάτων προς τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (Κ.Α.Α.). Τόνισε δε, ότι «το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων είναι έντονο, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο αναπτυξιακές, όσο και περιβαλλοντικές στην περιοχή και ότι η κατασκευή και λειτουργία του θα επιφέρει θετικές αλλαγές στη δημόσια υγεία, καθώς και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Για το έργο οδοποιίας, ο κ. Βασιλείου επισήμανε ότι αφορά στη συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας οδών που βρίσκονται στον πολεοδομικό ιστό του δήμου Φυλής και έχει την αρμοδιότητα συντήρησης τους ο δήμος. Διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις αφορούν στην αποκατάσταση τμημάτων που έχουν υποστεί φθορά με την κατασκευή νέων ασφαλτοταπήτων για την αποκατάσταση της σταθερότητας και ομαλότητας των οδοστρωμάτων, στις δημοτικές ενότητες Ζεφυρίου, Φυλής και 'Ανω Λιοσίων.

Όσον αφορά στο έργο, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου, σκοπός του είναι η ανάδειξη εκκλησιών και μοναστηριών με στόχο την αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού. Οι επεμβάσεις αφορούν την περιοχή γύρω από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του οικισμού Χασιάς και πιο συγκεκριμένα, τις εκκλησίες Αγ. Νικόλαου, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Κυριακής, Αγ. 'Αννας και Αγ. Πέτρου, αλλά και τα μοναστήρια που βρίσκονται εκτός οικισμού Χασιάς και είναι: Ι.Μ. Κλειστών, Ι.Μ. Κυπριανού και Ι.Μ. Ντάρδιζας.

Ειδικότερα προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, ο εξωραϊσμός μονοπατιών και δρόμων που τα συνδέουν, ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής, καθώς και η σήμανση και η ασφάλιση της περιοχής προς τα μοναστήρια.

SHARE: