Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την ποινική διερεύνηση του κινήματος των αντιεμβολιαστών

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την ποινική διερεύνηση του κινήματος των αντιεμβολιαστών
Από συγκέντρωση αντιεμβολιαστών. Aris Oikonomou / SOOC

Εντολή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στο διαδίκτυο, που προτρέπουν πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Πολιτεία η ολοένα και αυξανόμενη δραστηριότητα του κινήματος των αντιεμβολιαστών που έχει αποκτήσει στοιχεία οργάνωσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζει η Δίωξη για τους οργανωμένους αντιεμβολιαστές, είναι οι διάφορες αναρτήσεις, ιστοσελίδες που έχουν ξεπηδήσει και τα διαδικτυακά καλέσματα σε κινητοποιήσεις αλλά και μία υπεύθυνη δήλωση που κυκλοφορεί από τους αυτοαποκαλούμενους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», με γλώσσα που παραπέμπει στο στυλ που έχουν ξαναδεί οι Αρχές από τον Αρτέμη Σώρρα και την οργάνωσή του «Ελλήνων Συνέλευσις». Η προέλευση του όλου …«κινήματος» φαίνεται να προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα