Παρνασσός: Ολονύχτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση περιπατητή

Όχημα της Πυροσβεστικής - Φωτό αρχείου
Όχημα της Πυροσβεστικής - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Παρνασσού για να βρουν περιπατητή που έχει χάσει τον προσανατολισμό του.

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η κυριακάτικη εκδρομή φίλων στην ορεινή Δαύλεια με προορισμό το ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Οπως μεταδίδει το lamiareport.gr στις πλαγιές του νοτιοανατολικού Παρνασσού, ο ένας εκ των φίλων ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει στη βάση τους καθώς κουράστηκε, όμως φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του στο πυκνό δάσος της περιοχής.

Η παρέα του προσπάθησε να τον κατευθύνει ωστόσο ο ίδιος φαίνεται να μπερδεύτηκε ακόμη περισσότερο, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν έμεινε από κινητό. 

Με κλήση στο «112», από τους φίλους του, τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, άνδρες της οποίας εντόπισαν τον χαμένο περιπατητή, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ, καθώς το σημείο που παγιδεύτηκε ουσιαστικά ο άνδρας, είναι δύσβατο και χρειάζεται ορειβατικός εξοπλισμός που διαθέτει η έμπειρη Ομάδα. 

Στην αποστολή από Λαμία συμμετέχουν συνολικά έξι άτομα, με επικεφαλής το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική
SHARE: