Πατέρας Έλληνα ομήρου στο Τόγκο: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να πάρω τον γιο μου αγκαλιά”

Πατέρας Έλληνα ομήρου στο Τόγκο: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να πάρω τον γιο μου αγκαλιά”
Glomex

Στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στην Ελλάδα βρίσκεται ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου. Ανατριχιάζουν οι δηλώσεις του πατέρα του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί στις 4 Νοεμβρίου από πειρατές στο Τόγκο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle.

Ο 20χρονος δόκιμος μηχανικός, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας και είχε γίνει έκκληση από τους οικείους του για να αφεθεί ελεύθερος, είναι καλά στην υγεία του, όπως και οι υπόλοιποι δύο εκ των τριών απαχθέντων.

Δυστυχώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου «Elka Aristotle», ο τέταρτος, ένας Φιλιππινέζος, είναι νεκρός.

Ο πατέραςτου 20χρονου Έλληνα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκάλυψε πως δεν θα ησυχάσει μέχρι να πάρει στην αγκαλιά του το παιδί του, καθώς το ταξίδι επιστροφής είναι πολύ επικίνδυνο.

“Να ρθει το παιδί και τίποτα άλλο! Απλώς μας είπαν ότι απελευθερώθηκε, από κει και πέρα δεν μας είπαν τίποτα άλλο, ότι τρέχουν λέει να του βγάλουν μια βίζα να φύγει. Εάν προλάβουν, προλάβανε, αλλιώς από Δευτέρα Τρίτη, δεν ξέρω γιατί είναι κλειστά λέει εκεί κάτω και γίνεται και χαμός”, είπε ο πατέρας του 20χρονου ναυτικού, Θεόδωρος Γκιάτης.

Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Μαίρης Τζώρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το Σάββαοτο αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του στο Μεσολόγγι ο 20χρονος ναυτικός.

Πατέρας 20χρονου Έλληνα: “Δεν θα ησυχάσω μέχρι να τον σφίξω στην αγκαλιά μου”

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του Δημήτρη, η αγωνία τους δεν θα τελειώσει, παρά μόνο όταν τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και αυτό γιατί για να γλιτώσει από την “κόλαση”, ο 20χρονος ναυτικός χρειάστηκε να ταξιδέψει από το Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, ως την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, συνοδεία ένοπλων μισθοφόρων. Από κει θα επιβιβαστεί στην πτήση, που θα τον φέρει στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

“Μας είπαν ότι είναι μέσα στο αεροπλάνο και πάει στην Αμπουτζα να βγάλει τη βίζα. Χαρούμενοι θα είμαστε μόνο όταν δούμε το παιδί. Εκεί κάτω είναι Οκλαχόμα! Αφού έχει το κράτος εκεί τώρα ασφάλεια μαζί του, για να πάει να βγάλει τη βίζα, καταλαβαίνεις που ζούμε”, δήλωσε ο πατέρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα