Πάτρα: Κλείνει για δύο ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Κλειστή για δύο ημέρες, αύριο και την Δευτέρα, θα παραμείνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα

Την απόφαση αυτή έλαβε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης. Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει πολιτικά και νομικά τους εργαζόμενους, στις αποφάσεις που θα πάρουν.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εξέφρασε «την αλληλεγγύη της Περιφέρειας στον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των προωθούμενων απολύσεων στο δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας», σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει «κερκόπορτα» με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η απόφαση για απολύσεις αποδυναμώνει διοικητικά τους φορείς που θα χάσουν προσωπικό και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία αξιολόγησης, πραγματικής καταγραφής των κενών και εφαρμογής κάποιων στοιχειωδών κριτηρίων.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας έκανε αναφορά στις επερχόμενες περικοπές στους πόρους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι πλέον, ειδικά για τις Περιφέρειες, προοιωνίζεται οικονομικός στραγγαλισμός με άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και στις δράσεις τους.

Ας σημειωθεί ότι μέσα και έξω από την αίθουσα που συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Πάτρα, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων, από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network