Πάτρα: Οι γιατροί είχαν ζητήσει την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας όταν πέθανε η Τζωρτζίνα

Πάτρα: Οι γιατροί είχαν ζητήσει την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας όταν πέθανε η Τζωρτζίνα
Επείγοντα Getty Images/iStockphoto

Οι γιατροί που κούραραν την Τζωρτζίνα είχαν ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας καθώς και ορθή ιατροδικαστική εξέταση αφού η αιτία θανάτου δεν σχετιζόταν με όσα είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή υπόψιν.

Οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα κάλεσαν οι ίδιοι την αστυνομία μετά τον θάνατο της 9χρονης.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την ελληνική αστυνομία, ώστε να υπάρξει παρέμβαση για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και να γίνει ορθή ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η αιτία θανάτου δεν σχετιζόταν με όσα είχαν μέχρι εκείνη την στιγμή υπόψιν τους, σύμφωνα με το MEGA.

Οι γιατροί συγκλίνουν στην άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι θάνατοι και τα σοβαρά επεισόδια ανακοπής των παιδιών.

Παρέμβαση Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών

Θέση πήρε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών, στο θέμα που αφορά δηλώσεις ιατροδικαστών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είχαν καμιά σχέση με υπό διερεύνηση περιστατικά, όπως η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Όπως τονίστηκε, ο λάθος χειρισμός των περιστατικών δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα