Πάτρα: Σε “ομηρία” 141 γυναίκες – Η οnline λίστα με βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές

Πάτρα: Σε “ομηρία” 141 γυναίκες – Η οnline λίστα με βίντεο και φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές
Ένας άνδρας στο κινητό του (φωτό αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Μία λίστα με 141 φακέλους κατονομασμένων γυναικών έχει κυκλοφορήσει μέσω διαδικτύου. Περιέχει φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές στιγμές τους.

Μια λίστα με συνολικά 141 φακέλους, εκ των οποίων ο καθένας αφορά και σε μια γυναίκα από την Πάτρα αλλά και την υπόλοιπη χώρα, κυκλοφορεί στην πόλη και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις αρχές.

Οι φάκελοι περιέχουν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο γυναικών ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Πελοπόννησος, έχουν ήδη διαμοιραστεί μεταξύ αρκετών πολιτών. Στα εν λόγω αρχεία, μάλιστα, τα θύματα κατονομάζονται. Η λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο και προς το παρόν, δεν έχει ανέβει στο διαδίκτυο, αλλά “μοιράζεται” από κινητό σε κινητό μέσω της εφαρμογής mega play που χρησιμοποιείται για την αποστολή μεγάλων σε όγκο δεδομένων.

Τη λίστα φέρεται να έχουν στο κινητό τους εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άτομα διαπομπεύοντας τα ανυποψίαστα κορίτσια. Από αυτές κάποιες φαίνεται πως γνώριζαν ότι βιντεοσκοπούνταν ενώ άλλες όχι.

Ως προς τη νομική αντιμετώπιση του ζητήματος, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά διαμοιράζεται από κινητό σε κινητό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα