Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Διαψεύδει τις φήμες περί παραιτήσεως για λόγους υγείας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ/ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την εν Τουρκία Ιεραρχία του Θρόνου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διέψευσε τις φήμες που τον θέλουν να παραιτείται από τα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Τις φήμες που τον θέλουν να παραιτείται από τον Θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του, διέψευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με την εν Τουρκία Ιεραρχία του Θρόνου.

Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε στους Ιεράρχες τη βαθιά ευχαριστία του για τις εκδηλώσεις του σεβασμού, της αγάπης και της συμπαράστασης τους, ενώ δέχθηκε άνθη και γλυκά, ως καλωσόρισμα για την επιστροφή του από την Αμερική και ευχές για «περαστικά», υγεία και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Εκκλησίας.

ADVERTISING

Εκ μέρους της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, ο οποίος κατά την περίοδο της απουσίας του Παναγιωτάτου εκτελούσε χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου, ευχαρίστησε τον Θεό για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Πατριάρχη του και του ευχήθηκε μακροημέρευση και δύναμη στα καθήκοντά του.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον πρέσβη της Αυστρίας στην Άγκυρα, Johannes Wimmer, με τον οποίο είχε συζήτηση πάνω σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο των ΗΠΑ λόγω αδιαθεσίας, ενώ τις επόμενες ημέρες υποβλήθηκε με επιτυχία σε τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρθολομαίος
SHARE:

24Media Network