Παύλος Φύσσας: Τα λόγια της Μάγδας και των φίλων του, “πυξίδα” για το μέλλον

Παύλος Φύσσας: Τα λόγια της Μάγδας και των φίλων του, “πυξίδα” για το μέλλον
Σττιγμιότυπο από τη συναυλία "RAP MONSTERS" Eurokinissi

"Σχεδόν 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου, οι φασίστες ξανασπρώχνονται στο προσκήνιο ως δήθεν αντισυστημικοί", αναφέρει ο Σύλλογος Πολιτισμού "Παύλος Killah P Φύσσας".

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν με τον αγώνα τους με τη διοργάνωση πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων, διοργάνωσαν και φέτος το Rap Monsters Festival, στη μνήμη του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή, ράπερ. Η συναυλία έγινε την παραμονή της ημέρας γέννησης του Killah P, ο οποίος την 10η Απριλίου θα έκλεινε τα 44 χρόνια του. Η εν λόγω ετήσια συναυλία, ήταν άλλωστε και το “όραμα” του Παύλου.

Χιλιάδες έδωσαν το “παρών” το βράδυ της Κυριακής στο Αθλητικό Κέντρο “Ν. Πέρκιζας” του Χαλανδρίου, για την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό.

Ο συγκινητικός χαιρετισμός της Μάγδας Φύσσα:

“Δέκα χρόνια είμαστε σε ένα δικαστήριο για να αποδείξουμε ότι είναι εγκληματίες, που όλοι το ξέρουν βέβαια ότι είναι εγκληματίες, δολοφόνοι. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να προσέχετε και να έχετε τα μυαλά σας ανοιχτά. Να ακούτε και να βλέπετε τι γίνεται γύρω… Θέλω να του πω τόσα πολλά. Το πόσο μας λείπει. Ο ίδιος πόνος. Όλα, όλα έχουν μείνει ίδια. Δεν έχει αλλάξει κάτι 10 χρόνια. Το μόνο που μπορώ να του πω είναι ότι τ’ αδέρφια του είναι εδώ. Δεν τον έχουν αφήσει. Και κάθε χρόνο τον γιορτάζουν. Και γι’ αυτό, σας ευχαριστώ εγώ, πάρα πολύ. Να είσαστε καλά και του χρόνου. Να είστε όλοι εδώ. Είστε πολύτιμοι”, είπε η μητέρα του Παύλου, μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά την ώρα που σήμερα στη Βουλή έρχεται η τροπολογία της κυβέρνησης για το θέμα της Χ.Α. και το “κόμμα Κασιδιάρη”, εν μέσω αμφιλεγόμενων χειρισμών. Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει διευρυμένη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των συνδυασμών, αναμένεται να “περάσει” με την θετική ψήφο της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις και ο “θόρυβος” που έχουν ξεσηκώσει, αντικειμενικά συμβάλουν σε μία άνευ προηγούμενου “διαφήμιση” και “ηρωοποίηση” των νεοναζί, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν θέσει το ζήτημα της πρόνοιας για τον αποκλεισμό των νεοναζί από θέσεις εξουσίας συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στις εκλογές ήδη από το Φθινόπωρο του 2020, και τελικά το θέμα “αντιμετωπίζεται” με παραδειγματική ολιγωρία.

Η σημερινή ψηφοφορία, διεξάγεται στον απόηχο της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, και η διάταξη που μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης για την ανακήρυξη των κομμάτων στην ολομέλεια του αρμόδιου Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου (αντί στην πενταμελή σύνθεση όπως ισχύει σήμερα) αναμένεται να περάσει χωρίς αλλαγές.

Την ίδια ώρα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, “επίσημος” πρόεδρος του κόμματος του Η. Κασιδιάρη, έχει “κατεβάσει” από την ιστοσελίδα τα βιογραφικά των ως τώρα υποψηφίων, αναμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ακόμη, πως τα προηγούμενα χρόνια, ο φυλακισμένος Κασιδιάρης, είχε όλες τις ανέσεις για να κάνει προεκλογική εκστρατεία από το κελί του, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Τα λόγια του Συλλόγου στο φετινό Rap Monsters Fest:

“Ως Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας” ευχαριστούμε το δήμο για τη φιλοξενία, όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή και όλους εσάς που ήρθατε σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων του Παύλου, για να τιμήσουμε τον ίδιο, το έργο του και το όραμα του.

40 μέρες μετά το συγκλονιστικό έγκλημα στα Τέμπη θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους και όσες ζητούν δικαίωση: για τις γυναικοκτονίες, για τη συγκάλυψη των κυκλωμάτων παιδοβιαστών και trafficking, για την αστυνομική βία, για την υποβάθμιση του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας, για το Νερό, για τη φτωχοποίηση και την υποτίμηση της ζωής μας συνολικά.

 

Σχεδόν 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χ.Α., οι φασίστες ξανασπρώχνονται στο προσκήνιο ως δήθεν αντισυστημικοί για να παίξουν το γνωστό τους ρόλο.

Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που χάσαμε, στους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν από το φασισμό, και στον εαυτό μας, να μην αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να σηκώσει κεφάλι, ποτέ ξανά. Αφήνουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και συσπειρωνόμαστε μαζί, για το κίνημα της ζωής ενάντια σε αυτό του θανάτου. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δουλειά, σε κάθε σχολείο, κανένας χώρος στους φασίστες.

Μέρες σαν κι αυτές μας θυμίζουν ότι είμαστε πολλές, πολλοί και πολλά.

Ότι είμαστε μαζί με όσες και όσους δεν έχουν φωνή.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ! ΔΕ ΣΑΣ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ – ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”.

Οι επόμενοι δικάσιμοι της δίκης της Χ.Α., είναι στις 26 και 28 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα