Πέραμα – 15χρονος: “Εγώ οδηγούσα – Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν”

Πέραμα – 15χρονος: “Εγώ οδηγούσα – Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν”
Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα Eurokinissi

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα ενώ ανέφερε πως πρώτα πυροβόλησε η αστυνομία και μετά έκανε όπισθεν ρίχνοντας τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Παρουσιάστηκε ο 15χρονος Ρομ που είχε διαφύγει από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, δίνοντας το “παρών” στα δικαστήρια του Πειραιά λίγο πριν από τη 1μ.μ. της Τετάρτης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μπροστά στις κάμερες, ξεκαθάρισε πως εκείνος οδηγούσε το όχημα που καταδίωξε η αστυνομία. Αναφορικά με τον φίλο του που έχασε τη ζωή του διευκρίνησε πως ήταν 18 ετών, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού ενώ οι πυροβολισμοί εναντίον του ήταν που τον οδήγησαν να κάνει όπισθεν με αποτέλεσμα να ρίξει τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

“Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αυτοκίνητο.

“Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, έκανα μανούβρα για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.”

Ο 15χρονος ανέφερε πως βγήκε από το αυτοκίνητο, κρύφτηκε στην ρόδα και όταν τελείωσαν οι γεμιστήρες, άρχισε να τρέχει.

Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι επτά αστυνομικοί έφτασαν στα Δικαστήρια Πειραιά λίγο μετά τις 8.30. Έξω από την είσοδο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ο οποίος χειροκρότησε, φωνάζοντας «ήρωες» κατά την άφιξη των κατηγορούμενων.

Τελέστηκε η κηδεία του 18χρονου

Η κηδεία του 18χρονου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο Σχιστού. Συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

INTIME NEWS

INTIME NEWS

INTIME NEWS

INTIME NEWS

INTIME NEWS

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα