Πέραμα: Κρατούνται στη ΓΑΔΑ οι επτά αστυνομικοί – “Βαβέλ” και αμηχανία στην ΕΛΑΣ

Πέραμα: Κρατούνται στη ΓΑΔΑ οι επτά αστυνομικοί – “Βαβέλ” και αμηχανία στην ΕΛΑΣ
Δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο όπου οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί από το περιστατικό του Περάματος Eurokinissi

Στον τακτικό ανακριτή για την ερχόμενη Τετάρτη παρέπεμψε ο εισαγγελέας τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή σε έναν 20χρονο. Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα της εμπλοκής τους.

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη της Παρασκευής στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Οι έξι αστυφύλακες και ο νέος αξιωματικός (υπαστυνόμος) που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής και είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα το βράδυ του Σαββάτου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που προκύπτουν από την εμπλοκή τους στο επεισόδιο αλλά και σχετικά με τα αίτια του θανάτου του 20χρονου Ρομ, την ώρα όπου οι φήμες περί προβληματικής συνεννόησης με το κέντρο της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια της καταδίωξης “οργιάζουν”.

Από την ΕΛΑΣ, δεν υπάρχει επίσημη αναφορά για όπλα ή πυρά από την πλευρά των ατόμων που επέβαιναν στο όχημα κάτι που δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το αν πραγματικά οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε άμυνα και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν.

Απορίας άξιο είναι επίσης το γεγονός ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τόσες πολλές σφαίρες, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν από το αυτοκίνητο πριν ακολουθήσει η “βροχή” πυροβολισμών. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο τραυματίας βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα του ακινητοποιημένου οχήματος.

Οι πληροφορίες πάντως που διακινούνται και για τις οποίες δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη είχαν λάβει εντολή μη εμπλοκής και παρόλα αυτά να συνέχισαν την καταδίωξη.

Αυτό βεβαίως θα προκύψει αν είναι αλήθεια ή όχι από τις εγγραφές του κέντρου και εφόσον δοθεί εντολή για σχετική προκαταρκτική έρευνα, κάτι που είναι αρκετά πιθανό να συμβεί για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τέτοιες καταστάσεις, πέρα από την δικογραφία που ήδη σχηματίζεται από την Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τις εξελίξεις αυτές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη και του τρίτου δράστη που κατάφερε να διαφύγει από το σημείο, συνεχίζονται.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, όπου το όχημα που εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο). Κατά την ίδια ανακοίνωση, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά επτά αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο NEWS 24/7 το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν, χτύπησε δυο μοτοσικλέτες τις οποίες και έσυρε για μερικά μέτρα. Οπως είπε ο ίδιος, μόλις το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματισμοί αφορούσαν σε πρώτες βοήθειες και ουδείς απο τους αστυνομικούς τραυματίστηκε σοβαρά ενώ στο βίντεο που δημοσιεύει η “Καθημερινή” ακούγονται αστυνομικοί που συνομιλούν με το Κέντρο να αναφέρουν οτι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός.

Απο τα πυρά των αστυνομικών έχασε τη ζωή του ο νεαρός Ρομ που οδηγούσε και τραυματίστηκε άλλος ένας ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version