Πέραμα: Οργή στην οικογένεια του 20χρονου – “Θέλουμε δικαιοσύνη”

Πέραμα: Οργή στην οικογένεια του 20χρονου – “Θέλουμε δικαιοσύνη”
Συμπλοκή με 1 νεκρό και 7 τραυματίες στο Πέραμα ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Θρήνος και οργή στην οικογένεια του 20χρονου Ρομ, πατέρα δύο παιδιών που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα. "Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια" φώναζε η εγκυμονούσα σύζυγός του, μητέρα δύο παιδιών.

Οδύνη και οργή στην οικογένεια του 20χρονου Ρομ, που σκοτώθηκε στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικά πυρά.

Υπενθυμίζεται πως, οι έξι αστυφύλακες και ο αξιωματικός (υπαστυνόμος) που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ της Δυτικής Αττικής κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και την ερχόμενη Τετάρτη θα απολογηθούν στον τακτικό ανακριτή.

Ο πατέρας του 20χρονου ζήτησε την απονομή της δικαιοσύνης για την υπόθεσης, θέτοντας μερικά ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού του: Θέλω Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνήγησαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Τον σκοτώσανε λες και ήταν σκυλί. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Τι να κάνω; Να τους σκοτώσω;;“, είπε στον ΑΝΤ1.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί η μητέρα, η αδερφή αλλά και η σύζυγος του νεαρού Ρομ, πατέρα δύο παιδιών, με την τελευταία μάλιστα να βρίσκεται σε περίοδο εγκυμοσύνης περιμένοντας και το τρίτο τους παιδί.

Η γυναίκα ξέσπασε μπροστά στις κάμερες φωνάζοντας: “Θέλω να σαπίσει μέσα. Και να μου τον φέρετε να τον σκοτώσω εγώ. Με άφησε με δύο παιδιά. Θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια”.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά, καταγγέλλοντας πως δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της στο νοσοκομείο. Μάλιστα είπε πως, ενώ η αρχική ενημέρωση ανέφερε για τραυματισμό του από μία σφαίρα στο χέρι, νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για τραυματισμό του από τρεις σφαίρες στην κοιλιά.

“Ήταν ρατσιστικό έγκλημα μίσους”

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, είπε ότι “υπάρχει οδύνη και οργή. Ζητάμε δικαίωση σε ένα κράτος δικαίου. Ήταν ένα έγκλημα μίσους, από όσο είδαμε και από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο”.

Προσέθεσε μάλιστα ότι “πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου; Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα