Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδοτεί τη μεταφορά μαθητών ΑμεΑ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδοτεί τη μεταφορά μαθητών ΑμεΑ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το ποσό που θα διατεθεί για τον σκοπό ανέρχεται σε 248.465,00 ευρώ. Η σχετική πίστωση εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Με ίδιους πόρους θα χρηματοδοτεί και τη μεταφορά των μαθητών, Ατόμων με Αναπηρία, από την κατοικία τους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Μαρούσι και αντιστρόφως.

Το ποσό που θα διατεθεί έως το καλοκαίρι του 2018 ανέρχεται σε 248.465,00€ και η σχετική πίστωση εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η χρηματοδότηση της μεταφοράς των ΑμεΑ κατέστη εφικτή μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Ν. 4483), στις 31 Ιουλίου 2017.

Είχε προηγηθεί η ένταξη του Ιδρύματος, ως Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ, στο ΠΕΠ Αττικής γεγονός που εξασφαλίζει τριετή σταθερή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 633.600,00 ευρώ. Επίσης, το Σικιαρίδειο επιχορηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 232.964,00 ευρώ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση 15.500 ευρώ. Επιπλέον οι επιχορηγήσεις, τακτικές και έκτακτες, που έλαβε την τριετία 2014 – 2016 ήταν συνολικά 556.470,00 ευρώ.

«Με έργα και όχι λόγια, ενισχύουμε έμπρακτα κοινωνικές δομές που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και προστατεύουν τον κοινωνικό ιστό», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε το Σικιαρίδειο και να εξασφαλίσουμε ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Με θεσμικές παρεμβάσεις της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, και, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος, αποτρέψαμε την οικονομική του κατάρρευση αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Θα ήθελα να εξάρω τον κομβικό ρόλο που παίζει η παρουσία και οι ενέργειες του νέου Προέδρου του Ιδρύματος, Θεόδωρου Παρασκευόπουλου. Οι χρηματοδοτήσεις που διασφαλίστηκαν για το Σικιαρίδειο αγγίζουν το 1,7 εκατ. ευρώ, τερματίζουν την αγωνία γονέων και εργαζομένων και παρέχουν τη δυνατότητα σε δεκάδες μικρά παιδιά και νέους να έχουν καθημερινή στέγη στο σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου».

SHARE:

24Media Network