“Πες το ναι!”: Η νέα καμπάνια για την ισότητα στον γάμο

“Πες το ναι!”: Η νέα καμπάνια για την ισότητα στον γάμο

Η πανελλήνια καμπάνια "Πες το Ναι!" αναδεικνύει το ζήτημα της ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!»*, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη- σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε.

Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

«Φώναξε και εσύ μαζί μας. Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Στήριξε την ισότητα στον γάμο».

Μπες στο pestonai.gr και ψήφισε για την ισότητα στον γάμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα