Πέθανε η Γιαννούλα, το ανάπηρο αρνάκι που είχε σωθεί στον Ψηλορείτη

Πέθανε η Γιαννούλα, το ανάπηρο αρνάκι που είχε σωθεί στον Ψηλορείτη
FACEBOOK

Η ανάπηρη Γιαννούλα αφότου βρέθηκε και σώθηκε από ζευγάρι στον χιονισμένο Ψηλορείτη, έμενε σε ολλανδική φάρμα, όπου κινούταν άνετα στη φύση.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα "έσβησε" η Γιαννούλα, το ανάπηρο αρνάκι που είχε σώσει στον χιονισμένο Ψηλορείτη ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο και πέρυσι τον Νοέμβριο κατάφερε να το μεταφέρει μετά από μεγάλες προσπάθειες σε φάρμα της Ολλανδίας, για να ζήσει μια καλύτερη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Cretapost.

Δυστυχώς, λόγω μιας λοίμωξης, παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας της φάρμας που φροντίζει κακοποιημένα ζώα αλλά και του κτηνιάτρου που το επισκεπτόταν καθημερινά, δεν μπόρεσε να επιβιώσει.

ADVERTISING

Η γυμνάστρια Νίκη Μανολάκη, η οποία είχε υιοθετήσει το αρνάκι με τον σημερινό σύζυγό της πλέον Ανδρέα Γεωργόπουλο, πληροφορήθηκε με μεγάλη λύπη ότι η Γιαννούλα, που πάλεψε τόσο πολύ για να ζήσει, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Η ίδια μας είπε πριν λίγες ημέρες:

"Ήταν άρρωστη περίπου 20 μέρες. Κάποια λοίμωξη που προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια, δεν βοηθούσε και η κατάστασή της. Κατέπεσε τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορούσε ούτε με το καροτσάκι να περπατήσει. Η Μαρία, η ιδιοκτήτρια της φάρμας, έκανε τα πάντα για να την κρατήσει στη ζωή. Πήγαινε κτηνίατρος κάθε μέρα. Αλλά χθες έσβησε ήρεμα στο κρεβατάκι της".

Αξίζει να θυμηθούμε την ιστορία της Γιαννούλας που είχε ευαισθητοποιήσει πάρα πολλούς ανθρώπους, αλλά και την υπερπροσπάθεια της Νίκης και του Ανδρέα να τη μεγαλώσουν στο διαμέρισμά τους στον Πόρο.

Πέρυσι τον Νοέμβριο τη συνόδευσαν με αεροπλάνο της Aegean, που προσφέρθηκε να κάνει τη μεταφορά παρά τις δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι την ολλανδική φάρμα, όπου μπορούσε να κινείται άνετα στη φύση με το αναπηρικό καροτσάκι της.

SHARE:

24Media Network